Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Koning opent hoofdkantoor jubilerend Koninklijke Boon Edam

Door Herman de Haan Boon Edam Nederland B.V.

boonedampand.jpg

Hoog bezoek voor Boon Edam. Op vrijdag 8 december opent Koning Willem-Alexander het vernieuwde hoofdkantoor in Edam van de specialist in toegangsoplossingen. Dat de Koning de openingshandeling verricht is niet voor niets. Boon Edam bestaat dit jaar 150 jaar en heeft het predicaat ‘Koninklijk’, dat officieel het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning symboliseert tegenover de onderneming. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de levering van tourniquetdeuren, beveiligingsdeuren en -sluizen, toegangspoortjes en doorloopsluizen aan klanten over de hele wereld. Boon Edam biedt werk aan ruim 1300 mensen wereldwijd.

Tijdens het bezoek krijgt de Koning een de rondleiding en uitleg van medewerkers over verschillende onderdelen in het productieproces, zoals assemblage, zagerij, walserij, service en installatie, innovaties en duurzaamheid. Na de rondleiding spreekt Koning Willem-Alexander in het Experience Center met eigenaar Niels Huber en lokale ondernemers over maatschappelijke verantwoord ondernemen en de rol van het familiebedrijf in de regio.

Boon Edam nog altijd een Nederlands bedrijf

Niels Huber: “Als oer-Hollands familiebedrijf dragen we zorg voor onze medewerkers en hun leefomgeving. Zoals dat traditiegetrouw geschiedt bij grote werkgevers in de polder. Steeds meer bedrijven binnen de gemeente zijn inmiddels in buitenlandse handen en niet meer Nederlands. De kleinschalige betrokkenheid van familiebedrijven wordt steeds minder. Koninklijke Boon Edam staat echter na 150 jaar nog steeds als rots in de branding.”

Nieuw hoofdkantoor in Edam

Als een mijlpaal voor de toekomst en om tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende werkomgeving, heeft Boon Edam geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor in Edam. Het is een symbool van innovatie en duurzaamheid en ondersteunt de toekomstambities van het bedrijf, met het oog op de komende 150 jaar.

Alle medewerkers en andere genodigden krijgen een rondleiding door het vernieuwde gebouw, met daarin kantoorruimtes, een experience centre en een productiefaciliteit. Ze zullen het gehele productieproces te zien krijgen, evenals belangrijke ontwikkelingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Grootschalig vernieuwd

Koninklijke Boon Edam heeft in 1970 het hoofdkantoor gevestigd in Edam. Het nieuwe pand was destijds een prijswinnend gebouw in de gemeente Edam-Volendam. In de afgelopen 50 jaar zijn er gebouwen van Boon Edam toegevoegd, gerenoveerd en opgeknapt op het omliggende bedrijventerrein. Het kantoorgedeelte van het hoofdkantoor heeft in de afgelopen decennia het noodzakelijke onderhoud gehad, maar een grootse verbouwing is achterwege gebleven. Het kantoorgebouw is daarom grootschalige vernieuwd, zowel van binnen als van buiten. In december 2021 is gestart met de renovatie.

Meer in "Toegangsbeveiliging, beveiliging"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid