Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Op afstand de beste intercomoplossing

Door Intratone Intratone

Voetbal-tv-kijken-met-fob-Icon.jpg

Toegangscontrole- en intercomoplossingen met realtime updates, die eenvoudig geïnstalleerd, onderhouden én beheerd kunnen worden. Ook op afstand. Dat is waar Intratone voor staat. 

“Wij bieden ‘management as a service’ met onze oplossingen”, zegt Edwin van Reijsen van Intratone. Hij vervolgt: “Veiligheid, gemak en betrouwbaarheid gaan bij ons hand in hand. Met een lange levensduur en een optimaal gebruik van het mobiele telefoonnetwerk weten we zowel installateurs, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE’s), gebouwbeheerders en bewoners te overtuigen.” Hieronder de tien grootste voordelen van de oplossingen die Intratone biedt: 

1. Altijd stabiele en draadloze verbinding 

Intratone onderscheidt zich met zijn systemen door gebruik te maken van het mobiele telefoonnetwerk. “Onze robuuste intercomsystemen met simkaart worden geplaatst op de gevel en staan in verbinding met het elektronische sluitsysteem van de toegangsdeur”, legt Van Reijsen uit. “Kwetsbare bedrading en storingsgevoelige wifi- of bluetoothnetwerken worden niet toegepast. In plaats hiervan garandeert het GSM-netwerk een stabiele en draadloze verbinding vanaf de intercom naar de smartphone en vice versa. Via onze Intratone App kan ook video aan het systeem worden gekoppeld.” 

2. Separate binnenpost niet nodig 

Behalve het GSM-netwerk is ook communicatie via een vaste lijn of tablet mogelijk. Hiermee komt een separate binnenpost te vervallen, en dat levert veel voordeel op voor gebouweigenaren én beheerders. Bovendien hoeft er minder te worden geïnvesteerd, want een gemiddelde binnenpost kost als snel zo’n 300 euro. “Binnenposten zijn gevoelig voor storingen en defecten, omdat lang niet alle bewoners er voorzichtig mee omgaan. Door in plaats hiervan gebruik te maken van een eigen device, wordt dit probleem voorkomen.” 

3. Mutatiebeheer op afstand 

“Nieuwbouw- en renovatieprojecten worden al een tijd niet meer gegund op basis van levertijden en systeemopbouw, maar op eenvoud in beheer”, stelt Van Reijsen. Is het mogelijk om mutatie- en sleutelbeheer op afstand uit te voeren, zodat gebouwbeheerders niet meer voor iedere wijziging in de auto hoeven te stappen, zodat zij een groter werkgebied kunnen faciliteren en budgetten nuttiger besteed kunnen worden? ,,De intercomsystemen van Intratone maken dat mogelijk. Door gebruik te maken van digitale naamdisplays kan het mutatiebeheer eenvoudig en via de beveiligde Intratone managementportal worden uitgevoerd op een desktop, smartphone of tablet. Gebouwbeheerders kunnen bovendien realtime gebruikers toevoegen, verwijderen en/of tijdsloten inbouwen voor specifieke gebruikers.” 

4. Sleutelbeheer wordt eenvoudig 

Het komt vaak voor dat bewoners sleutels (ook badges, fobs of druppels) verliezen, waardoor de voordeur kwetsbaar wordt. ,,Sleutels zijn daarom veruit het meest kwetsbare onderdeel van de toegangscontrole”, benadrukt Van Reijsen. Ook kapotte sleutels en cilinders zijn aan de orde van de dag. “Om beheerders ook op dit vlak te ontzorgen en tijd en kosten te besparen, biedt Intratone een uitgebreid aanbod elektronische sleutels die op afstand en via dezelfde managementportal uitgegeven en geautoriseerd kunnen worden. Verloren sleutels worden realtime geblokkeerd, waardoor de veiligheid op het hoogste niveau komt te liggen. Bovendien kan tijdelijke toegang worden verleend aan bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, installateurs, liftmonteurs en schilders.” 

 5. Minder gebouwbeheerders, meer budget 

Doordat het complete toegangsbeheer met de systemen van Intratone vanaf een centrale plek uitgevoerd kan worden, zijn er minder beheerders nodig. Van Reijsen: “Er blijft zo meer budget over voor het verbeteren en verduurzamen van de bestaande woningvoorraad en tal van andere initiatieven.” 

 6. Volledig personaliseren 

Woningbouwverenigingen, VvE’s, gebouwbeheerders én bewoners willen intercomsystemen kunnen personaliseren. Bijvoorbeeld door in het LCD-display een logo of eigendomsetiket op te nemen, weet Van Reijsen. “Maar ook door het display nog meer onderdeel te laten worden van de esthetiek van het gebouw. Hier speelt Intratone op in met Vendône; een systeem met een front dat volledige gepersonaliseerd kan worden met geprojecteerde kleuren, foto’s en logo’s. Omdat Vendône zowel in een inbouw- als opbouwvariant verkrijgbaar is, bieden wij voor elke situatie een passende oplossing.” 

7. Dynamische displayinformatie 

Verder is het mogelijk om overdag bedrijfsnamen zichtbaar te maken op de displayunits, terwijl na 17:00 uur de namen van de privépersonen worden getoond. Hiermee komt Intratone tevens tegemoet aan de trend van thuiswerken. 

 8.  Europees product 

Intratone is een merk van het Franse Cogelec. “De toegangscontrole- en intercomsystemen worden nog altijd in Frankrijk geproduceerd. In plaats van kostbare en lange transporten vanuit China (en bijbehorende CO2-uitstoot) profiteren klanten van een lokale Europese productie én toelevering van materialen.” 

 9. Niet inflatiegevoelig 

Woningbouwverenigingen, gebouwbeheerders en VvE’s die kiezen voor de toegangscontrole- en intercomsystemen van Intratone, zijn verzekerd van een vaste abonnementsprijs. Binnen 10 jaar betalen zij het systeem volledig af, waarbij zij niet met onvoorziene abonnementskosten of inflatieverhogingen geconfronteerd worden. Geen verrassingen achteraf dus. Deze zekerheid is ook prettig voor installateurs, die steeds vaker het beheer overnemen. 

 10. Ook lease is mogelijk 

Intratone biedt eveneens de mogelijkheid om de intercomsystemen met infodisplays te leasen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor VvE’s. Zij hoeven dan niet ineens een groot bedrag uit de VvE-pot te halen, maar kunnen de investering in toegangscontrole bijvoorbeeld over 5 of 10 jaar uitsmeren. Omdat kosten voor onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het leasecontract, komen er in geen onvoorziene kosten bij kijken.

Meer in "Toegangsbeveiliging en beveiliging"

Bekijk meer →

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid