Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Zonder certificering sleutelen aan cv-ketel per 1 april verboden

Door Herman de Haan Bouwproducten

ketel.png

Met ingang van 1 april regelt de nieuwe Gasketelwet dat bedrijven gecertificeerd moeten zijn voordat zij mogen werken aan gasverbrandingsinsallaties. Het is dan verboden om een niet-gecertificeerd bedrijf in te huren of zelf te sleutelen aan een gasverbrandingsinstallatie. Doel van de wet is om het aantal slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging te verminderen.

Register met gecertificeerde bedrijven

Bedrijven die het CO-vrij-certificaat hebben, zijn te herkennen aan het CO-vrij-logo en staan vermeld in het register van gasverbrandingsinstallaties. Een installateur van een gecertificeerd bedrijf draagt bovendien een (digitaal) legitimatiebewijs bij zich, waarmee hij of zij kan aantonen voor een gecertificeerd bedrijf te werken. Bedrijven die na 1 april 2023 niet in het register zijn opgenomen, zijn niet bevoegd om werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uit te voeren totdat zij het CO-vrij-certificaat behalen.

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk reukloos gas. Mensen die het inademen, kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden. Jaarlijks zorgt koolmonoxidevergiftiging voor tien tot twintig doden en ten minste tweehonderd ziekenhuisopnames. Veelal komt koolmonoxide een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie, zoals een cv-ketel, geiser, gaskachel, gashaard of rookgasafvoer.

Meer in "Installatie verwarming en lucht"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid