Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Wat zijn de grootste voordelen van EPDM dakbedekking?

Door Herman de Haan Bouwproducten

EPDMdak.jfif

Bij de afbeelding: EPDM is toe te passen op bijna ieder dakoppervlak.

EPDM dakbedekking is de afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en wordt steeds meer gebruikt als dakbedekkingsmateriaal. Dit type dakbedekking heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen zoals bitumen, PVC en TPO. In dit artikel leggen we uit wat de belangrijkste voordelen zijn.

EPDM dakbedekking is een zeer duurzaam materiaal. Het is bestand tegen de meeste weersomstandigheden en kan temperaturen tussen -40°C en +120°C weerstaan. Het is ook bestand tegen UV-straling en het kan tot wel 50 jaar meegaan, zonder dat het hoeft te worden vervangen. Een duurzaam product dus in vergelijking tot veel andere producten die minder lang meegaan. Het materiaal is bovendien milieuvriendelijker. EPDM is 100 procent recyclebaar en heeft dus een minimale impact op het milieu.

Eenvoudig aan te brengen

EPDM dakbedekking is gemakkelijk te installeren en vereist geen speciaal gereedschap of apparatuur. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor doe-het-zelvers, maar ook zeker voor de professionals. Het materiaal kan gemakkelijk worden gesneden en geplakt en heeft geen open vuur nodig om het aan te brengen zoals bij traditionele dakbedekking.

EPDM is weersbestendig

EPD is een vorm van dakbedekking die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het kan regen, hagel, sneeuw, wind en extreme temperaturen weerstaan. EPDM dakbedekking is zeer flexibel en kan worden gebruikt op zowel platte als licht hellende daken. Het materiaal kan worden gevouwen, gebogen en uitgerekt zonder dat het zal scheuren of barsten. Dit maakt het ideaal voor moeilijk bereikbare stukken op het dak. Bovendien kan het materiaal worden gebruikt op bijna elk dakoppervlak, waaronder beton, hout en metaal.

Weinig onderhoud nodig

EPDM dakbedekking vereist weinig onderhoud en heeft geen speciale behandeling nodig om zijn kwaliteit te behouden. Het materiaal is bestand tegen vuil en kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een zachte borstel en water.

Geschikt voor groen- en sedumdaken

EPDM dakbedekking is ook zeer geschikt voor groen- en sedumdaken. Deze daken zijn bedekt met begroeing en bieden vele voordelen, waaronder isolatie en regenwateropvang. EPDM kan worden gebruikt als de waterdichte laag onder het substraat van het groene dak, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd en het risico op lekkages wordt verminderd.

Ideaal voor zonnepanelen

Het EPDM materiaal biedt eveneens een goede basis voor de installatie van zonnepanelen en zorgt voor een goede bescherming van het dakoppervlak. Door de hoge mate van UV-bestendigheid, zal het materiaal niet verouderen of uitdrogen onder invloed van zonlicht. Dit betekent dat de levensduur van de zonnepanelen wordt verlengd en er minder onderhoud nodig is.

Daarnaast biedt EPDM dakbedekking een uitstekende hechting voor de montage van de zonnepanelen. Dit is vooral belangrijk bij platte daken, waarop de zonnepanelen vaak in een specifieke hoek worden geplaatst voor een optimale opbrengst. Met EPDM dakbedekking is het mogelijk om de zonnepanelen veilig en stevig te monteren, zonder dat er schade aan het dakoppervlak ontstaat.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid