Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Subsidie voor isolatie 200.000 woningen tegen energiearmoede

Door Herman de Haan Bouwproducten

isolatie.jpg

Gemeenten in Nederland kunnen 425 miljoen euro overheidssubsidie verdelen om naar schatting 200.000 woningen te isoleren. De aanpak is gericht op kwetsbare woningeigenaren en vve’s om energiearmoede te bestrijden.

De lokale aanpak met gemeenten en het geld dat hiervoor loskomt is onderdeel van het Nationaal Isolatieprogramma, dat als doel heeft om 2,5 miljoen woningen te isoleren tot 2030. De nadruk ligt daarbij op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen. Met middelen uit het Klimaatfonds stelt het Rijk hiervoor ruim 4 miljard euro beschikbaar. Binnen de lokale aanpak is zo’n 1,5 miljard beschikbaar. Hiermee kunnen ongeveer 750.000 woningen worden geïsoleerd. In 2024 en 2025 volgt een tweede en derde aanvraagronde voor gemeenten.

Lokale aanpak isolatie woningen

Met de lokale aanpak kunnen gemeenten in Nederland aan de slag met het stimuleren en faciliteren van isolatie van slecht geïsoleerde woningen van kwetsbare woningeigenaren en vve’s. Iedere gemeente kan de lokale aanpak isolatie zelf vormgeven. Doel is om ondersteuning te geven aan eigenaar-bewoners en bewoners van vve’s met woningen met lagere energielabels.

De inzet is daarbij vooral gericht op de mensen die de hulp het hardste nodig hebben. Gemeenten kunnen huishoudens bijvoorbeeld begeleiden of ontzorgen, advies geven en extra subsidie geven bovenop de landelijk beschikbare subsidies. Ook kunnen de gemeenten de middelen inzetten voor doe-het-zelf, bijvoorbeeld met vouchers voor isolatiemateriaal.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid