Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Slimme aandrijving elektrische heftruck maakt deze modellen kostenefficiënt

Door Herman de Haan Bouwproducten

heftruck24.jpg

 Bedrijven actief in de bouw kiezen steeds vaker voor het gebruik van elektrische machines voor in het  magazijn of de werkplaats. Denk hierbij aan een elektrische stapelaar, een elektrische veegmachine of een heftruck. Het feit dat deze apparaten aan populariteit winnen roept vragen op bij ondernemers die ze nog niet gebruiken: op welke efficiënte manieren kan een elektrische stapelaar gebruikt worden? Wat maakt deze elektrische machines zo efficiënt en duurzaam? Afijn, veel hangt hierbij samen met het ontwerp van de aandrijving van deze elektrische machines. Een slim ontwerp van de aandrijving maakt elektrische apparaten tot een kostenefficiënte oplossing.

Aandrijving elektrische machines bestaat uit minder onderdelen

In het ontwerp van de aandrijving van een elektrische machine worden minder onderdelen gebruikt, dan in het ontwerp van diezelfde verbrandingsmotoren bij een model op diesel of benzine. Dit maakt dat deze elektrische modellen over het algemeen minder onderhoud nodig hebben; er zijn immers minder onderdelen die ernstig versleten of op andere wijze beschadigd kunnen raken.

 Interne engineer voor onderhoud aan machines 

Toch moeten ook deze modellen periodiek onderhouden worden om verzekerd te zijn van een stabiele werking. Een eenvoudig en snelle manier bij het gebruik van een elektrische heftruck is het aannemen van een interne engineer, gespecialiseerd in het onderhoud aan elektrische aandrijfmechanismen. Mocht er zich een probleem voordoen met deze apparaten, dan kan de interne engineer voor een snel herstel van de machine zorgen. Het aantal service engineers met kennis van elektrische aandrijvingen groeit de laatste jaren hard, daar ook de vraag naar elektrische machines sterk is toegenomen. 

Combineer elektrisch wagenpark met smart grid

Niet alleen voor het onderhoud aan de elektrische machines binnen een bedrijfspand, werkplaats of magazijn is de hulp van engineers wenselijk. Ook de vraag naar engineer gespecialiseerd in elektrische grids groeit. Dat komt voornamelijk doordat steeds meer ondernemers overwegen over te stappen op een intern smart grid. Zo’n smart grid biedt hen de mogelijkheid om het elektrische wagenpark van de organisatie op de meest efficiënte wijze op te laten laden. 

Een engineer die gespecialiseerd is in elektrische netwerken en grids kan deze organisaties adviseren over de mogelijkheid om elektrische voertuigen in de ochtend, wanneer zij aan het netwerk gekoppeld worden, slechts gedeeltelijk op te laden. Het merendeel van de stroom wordt pas aangevoerd als het rond het middaguur is. De opbrengst aan groene stroom van zonnepanelen op het bedrijfspand is op dat moment het grootst. 

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid