Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Maatwerkoplossingen voor constructieve uitdagingen

Door Jacqueline van Toledo Schöck Nederland b.v.

td gebouw, eindhoven (07).jpg

De opmerkelijke transformatie van het TD Gebouw in Eindhoven wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van doorlopende balkons die het pand omringen. Schöck's geavanceerde Isokorf IQlick systeem heeft deze unieke designwens mogelijk gemaakt.

In opdracht van projectontwikkelaar Foolen & Reijs onderging het voormalige Technische Dienstgebouw een transformatie tot een modern complex. Het gebouw, gelegen in het Anne Frankplantsoen, herbergt nu 157 woningen variërend in grootte van 45 tot 200 m2, evenals twee commerciële ruimten.

Architect Diederendirrix behield in het ontwerp kenmerkende elementen, waaronder verticale kernen in grindbeton, een entreemotief naar de binnenstad en afgeschuinde betonbanden in de entreehal en rondom de parkeergarage. De ruime balkons, die tot drieënhalve meter uitsteken, zijn ontworpen met een vorm die verwijst naar de originele betonbanden.

De doorlopende balkons langs de gehele gevel zijn niet alleen beeldbepalend, maar ook uniek, omdat het TD Gebouw het eerste getransformeerde complex in Nederland is met vrijdragende balkons. Schöck's Isokorf IQlick systeem, met thermische koudebrugonderbreking, maakte de achterafmontage van deze uitdagende balkons mogelijk.

Schöck speelde een cruciale rol bij het slagen van de constructieve uitdagingen, zoals lage draagkracht in de vloeren en de gewenste grote uitkragingen. Met behulp van kennis en expertise ontwierpen en produceerde Schöck een maatwerkoplossing die de verankering van de balkons mogelijk maakte.

De transformatie van het TD Gebouw illustreert de succesvolle integratie van architectonisch design met geavanceerde bouwtechnologie. Meer weten? Informeer hier naar de details van dit project en de maatwerkoplossingen die Schöck kan bieden.

Meer Artikelen

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid