Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Opnieuw DUBOkeur-certificering voor Remix/Sakrete mortels

Door Herman de Haan Remix Droge Mortel B.V.

Remix en Sakrete Metselmortel met kalk.png

De Remix/Sakrete metselmortels met kalk, doorstrijkmortels en dunbedmortels zijn door milieukundig adviesbureau NIBE opnieuw positief beoordeeld. De DUBOkeur certificaten van deze producten zijn met twee jaar verlengd tot 2025.

Het NIBE berekent voor het DUBOkeur de totale milieu-impact van een product in alle fases van zijn levenscyclus. Van de winning van grondstoffen, via productie van materialen, productonderdelen en het product zelf, tot aan het gebruik van het product en de uiteindelijke verwerking na sloop door hergebruik, recycling, storten of verbranden. Hierbij wordt rekening met maar liefst 18 milieueffecten.

Producten met zo weinig mogelijk milieu-impact

De totale milieubelasting van een product wordt vervolgens vergeleken met andere producten die voor deze toepassing gekozen kunnen worden. Met het DUBOkeur laten fabrikanten/leveranciers zien dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast.

logo_-DUBO_Remix.jpg

Al in 2008 wist Remix het DUBOkeur te behalen voor zijn mortels voor metselwerk. De Remix/Sakrete mortels behoren tot de milieutechnische top en zijn volgens het DUBOkeur een duurzame keuze.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid