Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Nieuw hoofdkantoor met belevingscentrum voor Fluke in Eindhoven

Door Herman de Haan

flukebelevingscentrum.jpg

Fluke, producent van professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software, heeft zijn nieuwe Europese hoofdkantoor geopend op de industriële Brainport Campus in Eindhoven. Onderdeel van deze locatie is ook een 400 vierkanten meter tellend ‘customer experience centre’ waar (potentiële) klanten kennis maken met het gereedschap van Fluke en dit zelf ook uit kunnen proberen. 

Eric van Riet, ondersteunings- en trainingsmanager bij Fluke:  “Wat we willen is dat klanten onze instrumenten kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Om te laten zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden wij kunnen bieden.”

De individuele omgevingen waarin elk van Fluke’s instrumenten worden toegepast, zijn opnieuw onder de loep genomen in het hart van het gebouw. Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet. 

Optimaal gebruik maken van de producten

,,De beste manier om training aan te bieden is in een praktische omgeving zoals dit. Dit werkt prima en onze klanten zijn erg tevreden over de ervaringen die ze hier opdoen”, weet Van Riet. Het centrum is ontwikkeld vanuit de gedacht om klanten te helpen om optimaal gebruik te maken van de producten van Fluke en hen een goede trainingsomgeving te bieden.

Verschillende praktijksituaties

De ‘omgevingen’ in het belevingscentrum bestaan uit een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt, een traditioneel datacentrum, alsook een uitstapje naar ‘digital ceiling’ networking. Er is een geminiaturiseerd hoogspannings onderstation, compleet met ingewikkelde 3D geprinte schaalmodellen en een Tesla-spoel. Verder is er een elektrische werkplaats die wordt gevoed door een zonnepaneel, met een kijkje naar een snelweg en een laadsysteem voor elektrische auto’s. Elk instrument van Fluke kan nu dus worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld.

Bij de hoofdafbeelding: Een testopstelling in het belevingscentrum van Fluke in het Europese hoofdkantoor op de industriële Brainport Campus.

Meer Nieuws

Bekijk meer →

Tip de redactie!

Nieuws en tips voor onze themapagina’s of newsstream? Laat het ons weten via: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan