Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Lindab neemt ventilatiebedrijf R-Vent over

Door Herman de Haan Geomares

R-Vent-afbeelding.jpg

Het van oorsprong Zweedse Lindab heeft het Nederlandse ventilatiebedrijf R-Vent overgenomen van de Bergschenhoek Groep. Beide ondernemingen zijn actief in de productie en distributie van ventilatieproducten. Door de overname wordt Lindab in één klap marktleider in Nederland.

Lindab ventilatieproducten werden in Nederland al verkocht en gedistribueerd door R-Vent, producent en leverancier van ventilatie- en luchtbehandelingsproducten. Naast de distributie en verkoop produceert R-Vent ronde- en rechthoekige ventilatiekanalen. De productie en verkoop vindt plaats vanuit vier vestigingen in Nederland. Met de overname van R-Vent is Lindab nu ook officieel in Nederland actief en daarmee in totaal in 21 landen.

R-Vent levert haar ventilatieproducten aan installateurs en groothandels. R-Vent biedt daarnaast ook complete (prefab) ventilatiesystemen aan. “Lindab is blij dat R-Vent onderdeel wordt van de Lindab Group”, zegt Ola Ringdahl, President en CEO van Lindab. Nederland kent een sterk ontwikkelde ventilatiemarkt:  ,,Het is voor ons van strategisch belang hier zelf ook vertegenwoordigd te zijn. Door de hoge kwaliteit van zowel producten, diensten als kennis is R-Vent een perfecte aanvulling op de bestaande activiteiten van Lindab.”

Jeroen Rook zal als Managing Director leidinggeven aan de activiteiten van Lindab in Nederland. De overname door Lindab biedt R-Vent volgens hem goede ontwikkelingsmogelijkheden. ,,We hadden al een goede en langdurige relatie die jaren teruggaat. We kijken uit naar de mogelijkheden die het sterke inkoopapparaat van Lindab ons biedt terwijl wij bijdragen met kennis en landelijke vertegenwoordiging.”

Nu R-Vent is overgenomen richt de Bergschenhoek Groep haar bedrijfsactiviteiten volledig op de ontwikkeling en productie van innovatieve watermanagementoplossingen.

Foto: R-Vent/Bergschenhoek Groep

Meer in "Installatie verwarming en lucht"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan