Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Honderden uitkragende balkons bepalen aanblik van het Sluishuis

Door Jacqueline van Toledo Schöck Nederland b.v.

Sluishuis1.jpg

Het Sluishuis in Amsterdamse wijk IJburg is een woon/werkcomplex met een beeldbepalend karakter. Het gebouw is ontworpen door het Deense architectenbureau BIG, onder leiding van architect Bjarke Ingels, in samenwerking met het Rotterdamse Barcode Architects. Het iconische Sluishuis staat bij de entree van het Steigereiland en telt 442 energieneutrale koop- en huurappartementen. In het ontwerp van het complex speelden de balkons een cruciale rol. Meer dan driehonderd uitkragende balkons zijn in dit project verankerd met behulp van de Isokorf T type K elementen van Schöck Nederland.

Deze Isokorf T type K elementen gaan verder dan alleen constructieve verankering; ze garanderen ook een aanzienlijk lagere warmtegeleiding en een verhoogde draagkracht dankzij het gebruik van het HTE-Compact drukelement. HCI Prefab heeft deze geavanceerde Schöck-elementen vakkundig geïntegreerd in de balkonelementen, waardoor esthetiek en functionaliteit perfect samenkomen.

sluishuis2.jpg
Meer dan driehonderd uitkragende balkons werden verankerd met Isokorf T type K elementen van Schöck.

Vrijheid in ontwerpen

Zowel BIG als Barcode Architects staan bekend om hun gedurfde en vooruitstrevende ontwerpen, waarbij balkons en galerijen vaak een onderscheidende rol spelen. Bovendien biedt een balkon de eindgebruikers een kostbare buitenruimte, een waardevolle aanwinst in de stedelijke omgeving. Dit wordt weerspiegeld in het Sluishuis. Een van de meest overtuigende redenen om Schöck Isokorf elementen te integreren, is de vrijheid die het architecten biedt. Deze vrijheid stelt hen in staat om zonder beperkingen te ontwerpen.

Isokorf T type K elementen KOMO-gecertificeerd

Alle Schöck Isokorf T type K elementen zijn KOMO-gecertificeerd en beschikbaar in verschillende hoogtes, variërend van 160 tot 250 mm, evenals deelbare modules van 250, 500 en 1.000 mm. Daarnaast biedt Schöck bij dit product uitgebreide CAD/BIM-bestanden.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid