Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Casestudy: diepvriesgigant drukt energieverbruik met reflecterende dakbanen

Door Herman de Haan RENOLIT Belgium nv

Renolitcasestudy.png

Op het dak van het magazijn van de Spaanse diepvriesgroentenspecialist Grupo Virto in Funes (Navarra) ligt vanaf nu 20.000 m² RENOLIT ALKORPLAN Bright witte dakbaan. Grupo Virto is gespecialiseerd in de productie van diepvriesgroenten voor grootschalige distributie, horeca en de voedingsindustrie. Dankzij de nieuwe dakbedekking kan het energieverbruik in het diepvriesmagazijn worden verlaagd. 

Het project betrof één van de grootste koelhuizen van het bedrijf, met een opslagcapaciteit van ongeveer 56.000 europallets en een voorraad van 50 à 70 miljoen kg diepvriesproducten. De 1,5 mm dikke RENOLIT ALKORPLAN Bright op het 20.000 m² grote dakoppervlak van het koelhuis is een witte cool roof dakbaan met een zonnereflectie-index van 115. Concreet betekent dit dat deze dakbaan de energiebehoefte van gebouwen verlaagt en door de hoge zonreflectie ook een goede keuze is voor het plaatsen van zonnepanelen, wat ook bij Virto het geval is. De lagere temperatuur van het dakoppervlak zorgt voor meer rendement van de zonnepanelen.

Hoog energieverbruik in Spaanse zomer

Juan Virto, industrieel manager bij Grupo Virto, leidde het initiatief met een bijzonder aandacht voor duurzaamheid. ,,Dat is voor ons belangrijk. In de zomer liep de temperatuur op het dak zeer hoog op, terwijl de binnenruimtes continu koud moeten blijven. En dat zorgde voor een hoog energieverbruik”, legt hij uit. Andere partners in het project waren Infrisa Construcciones y Obras uit Barcelona, een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van koelhuizen, en Raima 2005 BCN, een dakdekkersbedrijf uit Sant Boi de Llobregat. Ariadna Ruiz, purchase- and budgetmanager bij Infrisa:   “De RENOLIT ALKORPLAN Bright cool roof dakbaan is een efficiënt product, niet enkel wat betreft dakafdichting, maar ook op vlak van duurzaamheid. De maximale reflectie zorgt voor een lager energieverbruik.”

Campagne CO2 reductie, bomen planten

RENOLIT ontwikkelde in de afgelopen jaren verschillende producten en oplossingen die bedrijven helpen om hun energieverbruik laag te houden en steeds duurzamer te worden. RENOLIT ALKORPLAN Bright maakt ook deel uit van de Cool³ campagne van RENOLIT. Met deze campagne wordt per 100 m² verkochte dakbaan een boom aangeplant. Voor dit project in Spanje betekende dat 200 bomen, volgens RENOLIT goed voor een besparing van 69.000 kg aan CO2.

Uitgelichte producten

RENOLIT ALKORPLAN metallics dakbanen (5).png

RENOLIT ALKORPLAN roofing products

RENOLIT ALKORPLAN Metallics dakbanen

Drylock Spain Smart5637-00100.jpg

RENOLIT ALKORPLAN roofing products

RENOLIT ALKORPLAN Smart & Bright

RENOLIT-ALKORPLAN-dakbanen.png

RENOLIT ALKORPLAN roofing products

RENOLIT ALKORPLAN dakbanen

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid