Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

BIM-specialist KUBUS neemt BIMlink over

Door Herman de Haan KUBUS

Kubus.png

Leverancier en specialist op het gebied van BIM-software KUBUS in Eindhoven heeft BIMlink overgenomen. Laatstgenoemde onderneming levert Document Management oplossingen aan grote Nederlandse gebouwbeheerders zoals de TU Eindhoven, TU Delft, Wageningen University & Research, diverse ziekenhuizen, de Nationale Politie en meer. De overname van BIMlink biedt volgens KUBUS de mogelijkheid om de BIM platformen van beide bedrijven te integreren tot een krachtig ecosysteem om modelgebaseerd samenwerken te faciliteren gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk.

‘Producten sluiten op elkaar aan’

Roy van der Velden, directeur BIMlink: “De producten van BIMlink en KUBUS sluiten op elkaar aan en de internationale ervaring van KUBUS gaat helpen om onze groei ambitie waar te maken. KUBUS heeft daarnaast de slagkracht om de softwareontwikkeling te versnellen en onze dienstverlening naar klanten verder te professionaliseren.”

Internationale top van bouwbedrijven

KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van modelvalidatie geïntegreerd met BIM issue management, gekoppeld aan alle populaire BIM tools. Daarmee bedienen ze de internationale top van bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Met de acquisitie van BIMlink wordt het productportfolio van KUBUS significant versterkt.

Nieuwe workflows mogelijk

Erik Pijnenburg, directeur KUBUS: “Wat ons aantrok in BIMlink is het feit dat het BIM model centraal is gesteld bij de ontwikkeling van het geheel vernieuwde platform, wat modern document management mogelijk maakt, gebaseerd op BIM objecten. De combinatie met BIMcollab zal grote voordelen bieden aan onze gebruikers en workflows mogelijk maken die niet te vinden zijn bij traditionele alternatieven.” BIMlink is voorlopig alleen in Nederland en België beschikbaar, maar zal later dit jaar wereldwijd uitgerold worden als onderdeel van het BIMcollab ecosysteem.

Bij de afbeelding: Erik Pijnenburg (links) en Roy van der Velden.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid