Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Studenten werken met game aan oplossing voor woningtekort

Door Herman de Haan Bouwproducten

gamestedenbouw.jpg

Studenten van de opleiding Built Environment aan Breda University of Applied Sciences zijn de uitdaging aangegaan om oplossingen te bedenken voor het woningtekort in Nederland. Dat doen ze middels de bekende videogame Cities: Skylines II, in een challenge waarbij ze worden uitgedaagd om 100.000 woningen te bouwen om zo te laten zien hoe zij dit grote maatschappelijke probleem in Nederland zouden aanpakken.

Cities: Skylines is een stedenbouwkundig- en simulatiespel waarin spelers controle hebben over het bouwen en beheren van een stad. Het spel biedt een uitgebreide set middelen en functies waarmee spelers hun eigen stadsplanning kunnen uitvoeren, infrastructuur kunnen ontwikkelen en de economie en bevolking van hun stad kunnen beheren. De voorwaarden die de studenten hebben meegekregen om hun stad te bouwen waren: ecovriendelijk, duurzaam, autoluw, veel openbaar vervoer en goed bereikbaar

Challenge in drie fases

De challenge bestaat uit drie fases, waarbij elke student de game benadert vanuit zijn/haar specialisatie. In de eerste fase komt ruimtelijke ordening aan bod waar er onder meer gewerkt wordt aan het bestemmingsplan, de wetgeving en de financiën. In de tweede fase ligt de focus op mobiliteit en bijbehorende infrastructuur zoals het aanleggen van busroutes en fietspaden. In de derde en laatste fase wordt er toegewerkt naar een stedenbouwkundig eindontwerp waarbij er oog is voor genoeg groen, en het aantrekkelijk maken van de stad. Bekijk ook onderstaande video waarin studenten uitleg geven over het project.

Meer in "Ontwerp en calculatie"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid