Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

‘Groen’ als rode draad door verf en behang Little Greene

Door Herman de Haan Little Greene

Littlegreene_verf.png

Little Greene verf en behang wordt in de Little Greene fabriek in Noord-Wales op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd om de ecologische impact te minimaliseren. De verven op waterbasis hebben de laagste eco-classificatie in de branche, met een VOS-gehalte dat nu vrijwel nul is. Dit betekent dat er geen oplosmiddelen in de atmosfeer terechtkomen. De Little Greene verven zijn vrijwel geurloos.

Re:mix, upcycling van afvalverven

Little Greene streeft ernaar de beste kwaliteit verf te leveren met een minimale impact op het milieu. Zo is ‘Re:mix’ van Little Greene een verzameling overgebleven, ongewenste en geretourneerde verven, geherformuleerd tot een mooie, matte afwerking voor binnenmuren en plafonds. Door de upcycling van deze afvalverven wordt voorkomen dat er jaarlijks maar liefst 60.000 liter hoogwaardige minerale- en organische grondstoffen verloren gaan. Beperkte batches zijn beschikbaar in geselecteerde Little Greene-kleuren.

De Re:mix verf heeft een lage CO2-voetafdruk, dat bereikt wordt door een aantal belangrijke factoren: thuisproductie, verminderde transportemissies, minimale toepassing van vluchtige organische stoffen (VOS), het gebruik van natuurlijk voorkomende mineralen, verwaarloosbare geur en goede dekking van de verf. Dit betekent minder blikken om af te leveren en minder vrachtwagens op de weg. Een groot deel van het proces wordt met de hand uitgevoerd in plaats van met geautomatiseerde machines, tot aan de samplepotjes toe. Deze worden met de hand gevuld. Alle verf en behang van Little Greene wordt vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk, waarbij er actief wordt gezocht naar leveranciers, die zich ook inzetten voor lokale industrieën volgens een milieu-ethos.

Littlegreen_verf_interieur.jpg

Afbeelding: De verf van Little Greene heeft een hoge dekking

Hoge kwaliteit verf

De hoogwaardige verf van Little Greene bevat tot 40 procent meer pigment dan gewone verven. Elke verf heeft zijn eigen unieke formulering en het is deze complexe samenstelling die resulteert in zo’n diepe en ongeëvenaarde kleurdiepte en hoge productkwaliteit. Alleen de beste natuurlijke, organische en veilige synthetische pigmenten worden gebruikt om een hogere dekking te garanderen. Dit betekent dat er minder lagen nodig zijn en er minder middelen gebruikt worden. De meeste pigmenten van Little Greene zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, waardoor de impact van reizen op het milieu wordt geminimaliseerd.

Het watergedragen ‘Intelligent’ assortiment voldoet ruimschoots aan alle VOS-wetgeving. De ‘Intelligent’ verven zijn slijtvast en volledig wasbaar, wat zorgt voor een mooie afwerking, die langer meegaat. Hierdoor is de tijd tussen opknapbeurten langer, wat weer zorgt voor minder impact op het milieu.

Verf op oliebasis heeft traditioneel de voorkeur vanwege de bekende lange levensduur en uitstekende afwerking. De afwerkingen op oliebasis van Little Green zijn allemaal opnieuw geformuleerd met duurzame plantaardige oliën, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Littlegreene_verf_woonkamer.jpg

Afbeelding: Verf van Little Greene bevat tot 40 procent meer pigment.

Behang met FSC-certificering

Het papier waarmee Little Greene behang wordt vervaardigd, is afkomstig uit FSC- of PEFC-gecertificeerde duurzame bossen. FSC-gecertificeerde bossen worden nauwlettend gemonitord en geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze op een milieuvriendelijke en sociaal bevorderlijke wijze worden beheerd. De inkten, die gebruikt worden bij het printen van het behang, zijn volledig gifvrij en Little Greene behangplaksel bevat geen oplosmiddel.

Verfblikken van gerecycled staal

Little Greene verfblikken zijn gemaakt van meer dan 50 procent gerecycled staal en kunnen opnieuw worden gerecycled. Al het papierwerk is gedrukt op gerecycled of duurzaam geproduceerd papier. De verpakkingen worden voortdurend doorontwikkeld en de opslagprocedures worden herzien om de hoeveelheid aan gerecycled en recyclebaar materiaal te verhogen. Beschadigde of geretourneerde verf wordt ofwel gedistribueerd naar lokale gemeenschapsprojecten of teruggestuurd naar de fabriek, waar het wordt gerecycled voor de productie van het ‘Re:mix’-verfassortiment.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan