Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Dakbedekking en zonnepanelen in één voor licht geconstrueerde daken

Door Herman de Haan Solar Daksystemen

solardaksystemen.jpg

Het bedrijf Solar Daksystemen in Giessenburg heeft in samenwerking met Stiels en Brainport Assembly een oplossing ontwikkeld voor licht geconstrueerde daken waar geen standaard zonnepanelen op geplaatst kunnen worden: dakbedekking mét zonnepanelen. Deze ecologische kunststof dakbanen met prefab aangebrachte lichtgewicht, flexibele zonnepanelen hebben volgens Solar Daksystemen een hoog rendement. 

Vervaardigd van EVA kunststof 

De dakbanen worden in Duitsland vervaardigd, zijn van EVA kunststof, ecologisch en hebben een levensduur van 40 jaar. De flexibele zonnepanelen zijn van Sunport, ecologisch (loodvrij), busbar free design en hebben een efficiency van 21,8 procent. Met een gewicht van 4,8 kg/m2 (dakbedekking inclusief zonnepanelen) is dit product specifiek ontwikkeld voor licht geconstrueerde daken. 

Mechanische bevestiging

Het product kan mechanisch bevestigd en overnaads geföhnd aangebracht worden. De dakbanen zijn 8 x 1,25 meter. Ook is het mogelijk om de solar dakbanen met een prefab lijmrug te voorzien. De energieopbrengst per dakbaan betreft 1300 kWh per jaar. De opbrengst wordt voor 25 jaar gegarandeerd met 2,5 procent degradatie voor het eerste jaar en 82,36 procent gedurende 25 jaar gegarandeerd. 

Geschikt voor BIBV-toepassingen 

De dakbedekking bestaat uit EVA met aan de onderzijde óf een polyester fleece óf een prefab lijmrug. De banen zijn door en door gekleurd in standaard kleuren wit, lichtgrijs of antraciet, andere zijn op aanvraag mogelijk. De zonnepanelen zijn licht en blijven flexibel op de dakbanen, ook geschikt voor ‘BIPV-toepassingen. Geleiding via back sheet 2D lucht,- en waterdicht gelamineerd zonder soldering, waardoor er volgens Solar Daksystemen sprake is van minder degradatie.

Bij de afbeelding: De dakbedekking met zonnepanelen zijn ook toegepast op de het dak van de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid