Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Overname RIGO Verffabriek door Blanchon Group

Door Herman de Haan

RIGO.jpg

RIGO Verffabriek in IJmuiden wordt overgenomen door de Blanchon Group. RIGO bestaat al tachtig jaar en is een Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van afwerkingsproducten voor houten vloeren, meubels en authentieke verfsystemen voor monumentaal erfgoed. Aan de overname is volgens RIGO een lang proces van wederzijds kennismaken, mogelijkheden verkennen en het maken van toekomstplannen vooraf gegaan. De beslissing om zich aan te sluiten bij de groep is daarna door de aandeelhouders van RIGO genomen.

Marktleider in Frankrijk, Italië, België en Nederland

De overname en het samenwerken met de Franse Blanchon Group maakt het voor RIGO mogelijk om het groeiproces dat jaren geleden is ingezet verder te ontwikkelen. De Blanchon Group, fabrikant van beschermende en decoratieve coatings en verven, voert verschillende merken die actief zijn op hetzelfde vakgebied van vloerrenovatie als dat van RIGO. Bekende merken zijn Blanchon, Ciranova, Syntilor en Carver. Samen met Blanchon is RIGO Verffabriek marktleider in Frankrijk, Italië, België én Nederland. Het specialisme op het gebied van schilderwerk voor monumentaal erfgoed is voor de Blanchon Groep een belangrijke aanvulling op het bestaande assortiment.  

Door vanuit een groep te werken verwacht RIGO in staat te zijn om in te spelen op de veranderingen van deze tijd en haar positie verder uit te bouwen in de Benelux en daarbuiten. Machiel van Westerhoven, mede-eigenaar van RIGO: “Om de samenwerking ook op lange termijn te garanderen, hebben we besloten onze aandelen van RIGO Verffabriek aan de Blanchon Groep te verkopen en tegelijk door middel van een (minderheids-) belang in dezelfde Groep te herinvesteren.” Het merk RIGO Verffabriek blijft bestaan, producten blijven behouden en er komt geen management van buitenaf.

Meer Nieuws

Bekijk meer →

Tip de redactie!

Nieuws en tips voor onze themapagina’s of newsstream? Laat het ons weten via: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan