Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Zelf-tintend dynamisch glas in Theater Carré Amsterdam

Door Herman de Haan

thomsa_glass_-_carr.png

Theater Carré in Amsterdam, één van de bekendste theaters van Nederland, kent op de bovenste verdieping een Restaurant ‘In de NOK’. Prachtige locatie, maar wel op het Zuiden en daardoor had men altijd problemen met opwarming binnen als de zon schijnt. Suntuitive Dynamisch Glas was de oplossing. Door de warmte en felle zonnestralen buiten te houden, zonder afbreuk te doen aan het uitzicht.

Het product houd de warmte buiten en zorgt voor een uitzicht zonder verblinding of lamellen. Wat extra bijzonder was aan de toepassing bij theater Carré is dat het hier gaat om een toepassing in koud gebogen. Dit is bij andere dynamische zonwerende glasproducten, niet mogelijk.

Thomsa Glass - Carré

Hoe werkt zelf-tintend glas en wat zijn de voordelen en besparingen? 

De naam zegt het eigenlijk al, de ruiten van Dynamisch glas worden geleidelijk donkerder door de warmte van direct zonlicht op het raam. Hiermee wordt het felle zonlicht doorbroken en kan een aangename hoeveelheid licht het gebouw binnen treden. ‘s Nachts of bij bewolkt weer, bij afwezigheid van direct zonlicht, wordt het glas weer helder. Zelf-tintend dynamisch glas past zich op een natuurlijke en passieve wijze aan. Hierbij wordt de hitte en schittering in uw gebouw constant in evenwicht gehouden.

Thomsa Glass - binnenaanzicht Theater Carré
Binnenaanzicht Theater Carré

Voor ieder glasprobleem een dynamische oplossing

Thomsa Glass is specialist op het gebied van dynamische glas oplossingen. Afhankelijk van de gewenste functie kan men adviseren in bijzondere glastoepassingen of voor de gezochte functies goede oplossingen bieden.

Voor zonwering zijn dit Thermochroom of fotochroom beglazing. Als dit geschakeld dient te worden zijn er ook mogelijkheden met Elektrochroom of PDLC technologie. Ook Privacy glas of elektrisch verwarmd glas zijn oplossingen die een goede mix van energiebesparing en functionaliteit kunnen bieden. Informeer bij Thomsa Glass voor een oplossing op maat in dubbel of triple beglazing.

Meer in "Ramen, deuren en kozijnen"

Bekijk meer →
Thomsa-VECTOR-bold.png

Gesponsord door

Thomsa Glass B.V.

Eindhoven, NL

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid