Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Wat is een mini compressor en welke is het beste?

Door Herman de Haan

mini_compressor.png

Een mini compressor is een compressor die vaak minder dan 23 kilogram weegt en eenvoudig te verplaatsen is. Deze compressoren zijn compact gebouwd, zodat het weinig ruimte inneemt in de garage/werkplaats. Ander voordeel hieraan is dat je eenvoudig de kleine compressor mee kan nemen in een klusbus. In het assortiment van Airpress vind je diverse kleine compressoren.

Diverse soorten mini compressoren

De kleine compressor is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals stille olievrije compressor, oliegesmeerde compressor en ook olievrije compressor. De meeste modellen in deze serie zijn olievrij en daardoor eenvoudig in het onderhoud. Deze compressoren van Airpress zijn geschikt voor diverse toepassingen, maar dit is wel model afhankelijk. De draagbare kleine compressor is verkrijgbaar in 12V, 24V en 220/230V. De kleine compressor is verkrijgbaar met een drukvat tussen de 3 en 15 liter en enkele compressoren hebben geheel geen drukvat.

Olievrije compressor

Een kleine compressor die geschikt is voor diverse werkzaamheden is de H215-6 compressor. Deze olievrije compressor is zeer compact, kan eenvoudig opgeborgen worden en is eenvoudig mee te nemen in de klusbus. Door de 1.5/1.1 kW motor wordt het 6 liter drukvat snel gevuld met perslucht. Denk er alleen wel om dat de compressor sneller kan aanslaan, omdat het drukvat vrij klein is. Met deze compressor kan je diverse klussen uitvoeren, zoals banden pompen, schoonblazen, klussen met een tacker of eventueel verfspuiten. Kortom, dit is een kleine handige veelzijdige compressor voor klussen thuis of voor onderweg. Bijkomend voordeel is dat de olievrije compressor zeer eenvoudig in het onderhoud is.

Stille mini compressor

Wil je dat de compressor stil en olievrij is, denk dan eens aan de L 6-105 compressor. Deze compacte kleine compressor van Airpress heeft een 2 cilinder 0.6pk/0.45kW pomp. Deze fluisterstille compressor is stil doordat deze draait op een lager toerental, namelijk op 1440 RPM. Het grote voordeel hieraan is dat je naast de kleine compressor jouw werkzaamheden kan uitvoeren en andere mensen niet tot last bent.  Door het compacte formaat en een gewicht van 13,8 kilogram is de compressor eenvoudig te verplaatsen. Uiterst geschikt voor werkzaamheden als bandenpompen, schoonblazen en werk met de tacker. Kortom, deze stille kleine compressor is zeer geschikt voor klussen in en rondom het uit.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid