Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Voorkom schade aan dak met juiste ondersteuningssystemen

Door Herman de Haan Walraven B.V.

Walraven_Dakmontage_Oplossingen_featured_image.png

Om een dak in optimale conditie te houden, is het van groot belang om te voorkomen dat de druk op het dakmembraan te hoog wordt. Optimale verdeling van de belasting en vermindering van het eigen gewicht beschermen het dakoppervlak.

Het is eveneens belangrijk om ervoor te zorgen dat de waterdichte dakbedekking niet wordt doorboord. Penetraties creëren vanzelfsprekend problematische zwakke plekken op het dak die uiteindelijk ernstige problemen veroorzaken en zo de levensduur van het dak doen verkorten. Dit leidt tot onverwachte en dure herstelwerkzaamheden. Installatie van dakmontages met flexibele, modulaire, niet-penetrerende ondersteuningsoplossingen verlengt de levensduur van een dak en voorkomt dure reparatiekosten.

Walraven_Dakmontage_Installatie2.jpg
Geen doorboring van het dakmembraan met de buisondersteuning van Walraven.

Verschillende dakconstructies

Recente en gerenoveerde residentiële, commerciële en industriële gebouwen hebben doorgaans een ‘warm dak’. Kenmerkend voor dit type dak is dat de isolatielaag bovenop het dak wordt geïnstalleerd, in plaats van tussen de dakspanten (koud dak). Zo is de gehele dakconstructie goed geïsoleerd. Om het dak te beschermen en het afschot in stand te houden, mag deze laag isolatiemateriaal niet meer worden overbelast en/of in elkaar gedrukt dan volgens de voorschriften wordt toegestaan. De waterdichte buitenlaag mag niet barsten. Water kan namelijk onder deze toplaag lekken en blaren veroorzaken die het dak ernstig beschadigen. Ook met omgevingsomstandigheden, zoals sneeuw op het dak (belasting) en/of wind over het dak moet rekening worden gehouden.

Walraven BIS Yeti Montagesysteem.jpg
Het BIS Yeti montagesysteem van Walraven.

Dakmontage-units en ondersteuningssystemen

Dakmontage-units (bijvoorbeeld airco’s, PV-panelen, luchtbehandelingskasten etc.) in combinatie met hun ondersteuningssystemen kunnen een zware last op het dak van een gebouw uitoefenen en moeten dan ook goed worden ondersteund om de structurele integriteit van het dak te behouden. Er is vaak weinig ruimte om hier te werken en installaties kunnen niet rechtstreeks op het dak worden bevestigd, terwijl een kortere installatietijd wenselijk is.

Walraven ontwerpt en produceert hiervoor robuuste, betrouwbare, niet-penetrerende modulaire ondersteuningsoplossingen. Van lichtgewichte buisondersteuning tot complexe heavy-duty systemen. Deze systemen omvatten het BIS RapidStrut bevestigingsrailsysteem met BIS UltraProtect 1000 oppervlaktebehandeling voor maximale corrosiebescherming. Informeer ook eens bij de technische engineers van Walraven voor een passende montage-oplossing die schade aan het dak voorkomt.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid