Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Voordelen van een douchecabine op een rij

Door Herman de Haan Geomares

douchecabine.jpeg

Wanneer we ons douchen is de kans vrij groot dat de badkamer vochtig wordt. Om ervoor te zorgen dat de badkamer netjes blijft, is een douchecabine een absolute must have. Douchecabines in de badkamer bieden verschillende voordelen. Welke dit zijn, hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Niet alles wordt nat

Door gebruik te maken van een douchecabine wordt voorkomen dat het water alle kanten op spat. Douchecabines zijn er speciaal voor gemaakt dat de deuren -en ook wanden- volledig worden afgesloten. Op deze manier kan het douchewater geen kant op en blijft het in de douchecabine. Zo kun dus prima wat langer gedoucht worden zonder een waterballet te veroorzaken. Ook schoonmaken kan snel en eenvoudig.   

Langer warm bij het afdrogen

In een gesloten douchecabine blijft de warmte van het douchewater een stuk langer hangen. Dit is vooral in de wintermaanden comfortabel bij het afdrogen. Tevens biedt dit ook als grote voordeel, dat het douchen met een baby prima gaat. Jonge ouders hoeven zich dus geen zorgen te maken dat hun kind het koud krijgt zodra de kraan dichtgaat. Er is in een warme cabine alle tijd voor het afdrogen.

Gemakkelijk in onderhoud

Het grote voordeel van een douchecabine, is dat deze meestal voor het grootste deel bestaat uit glazen wanden. Deze wanden zijn gemakkelijk met een wisser of handdoek droog te maken, zodat het geheel streeploos kan worden achtergelaten. Zorg er echter wel voor dat de douchecabine direct na iedere douchebeurt droog wordt gemaakt. Hiermee wordt kalkaanslag voorkomen. Ook kan er worden gekozen voor een waterontharder. Dit is niet alleen goed voor douchecabines en huishoudelijke apparaten, maar ook voor de huid. Doordat er weinig tot geen kalk meer in het water zit, is de kans op aanslag op zowel kraan als wanden minimaal.

Conclusie:

Een douchecabine heeft dus tal van voordelen. Met name hierdoor is het zeker een overweging waard om een cabine aan te schaffen. Gelukkig is ook het plaatsen van een douchecabine vaak geen enorme klus. Het is een stuk prettiger douchen in een douchecabine. Bovendien komt het de uitstraling van de badkamer ten goede, maar is het ook gewoon lekker warm bij het afdrogen tijdens de wintermaanden.

Meer Artikel

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Privacybeleid