Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Verdampingskoeling duurzaam alternatief voor traditionele airco's

Door Herman de Haan Bouwproducten

bioclimasartikel1.png

Bij de hoofdafbeelding: De Climate Wizard kan worden geïnstalleerd als een standalone unit of als toevoeging bij een ventilatie-eenheid.

Steeds meer bedrijven willen hun milieu-impact verlagen en tegelijkertijd ook hun energierekening onder controle houden. Om bedrijven hiermee te helpen, biedt het Belgische Bioclimas een innovatieve adiabatische koelingsoplossing. Dankzij deze technologie wordt er volgens Bioclimas maar liefst 90 procent minder elektriciteit verbruikt ten opzichte van een klassieke airco en wordt ook de CO2-uitstoot met 90 procent gereduceerd. Deze oplossing is ideaal voor professionele en commerciële ruimtes zoals productiewerkplaatsen, sportcentra, magazijnen, restaurants, winkelruimtes, feestzalen, en zelfs in kantoren of zorgcentra.

Adiabatische koeling voor alle geventileerde ruimtes

Adiabatische koeling (of verdampingskoeling) is een technologie die geschikt is voor alle goed geventileerde ruimtes. Het biedt verschillende voordelen: een lagere CO2-voetafdruk door het gebruik van water in plaats van traditionele koelmiddelen (CFK's of HFK's), een lager energieverbruik en een gezond en comfortabel binnenklimaat. Voor bedrijven die dus aangename temperaturen willen garanderen, hun impact op het milieu willen verlagen en een gezond omgeving willen creëren voor klanten en werknemers, is dit een zeer geschikte oplossing.

bioclimas2artikel.png
De Breezair verdampingskoeler wordt op dak geinstalleerd.

Breezair, direct adiabatisch koelsysteem

Bioclimas biedt twee oplossingen in adiabatische koeling van het merk Seeley International: de Climate Wizard, een indirect adiabatisch koelsysteem met hoog rendement, en de Breezair, een  efficiënt, directe adiabatisch koelsysteem.

Met de Breezair verdampingskoeler, gebaseerd op het directe adiabatische proces, gaat de warme lucht door een permanent bevochtigde filter (vergelijkbaar met een honingraatfilter), die verdamping veroorzaakt en de warmte aan de lucht onttrekt. In combinatie met de Seeley Chillcel wordt zelfs een verzadigingsrendement tot 92 procent gegarandeerd, stelt Bioclimas Het grote voordeel van adiabatisch koelen is de constante luchtvernieuwing met zuivere, gekoelde lucht, waardoor warmte, ziektekiemen en geuren worden verwijderd. De Breezair koelunits zijn ontworpen met intelligente functies en geavanceerde technologie voor hoge koelprestaties.

Climate Wizard, indirect adiabatisch koelsysteem

De Climate Wizard technologie is één van de grootste HVAC-innovaties van de afgelopen jaren. Deze zeer efficiënte, indirecte adiabatische unit zorgt voor een betere koeling dan een directe adiabatische airconditioner zonder toevoeging van vocht. ​Dankzij het Maitsosenko-cyclusproces (M-cyclus) worden de prestaties van de units vertienvoudigd. De tegendruk aan het einde van het toestel zorgt ervoor dat een deel van de voorgekoelde lucht in de droge kanalen naar de natte kanalen wordt geleid, waar dan de verdamping plaatsvindt.

De Climate Wizard kan worden geïnstalleerd als een standalone unit of als toevoeging bij een ventilatie-eenheid of een bestaand airconditioningsysteem om de efficiëntie te verbeteren en het elektriciteitsverbruik sterk te verminderen. Bovendien is deze technologie zeer geschikt voor gebouwen die koeling met een laag debiet vereisen en kan het toestel als back-up worden gebruikt zonder dat de elektriciteitskast moeten worden versterkt.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid