Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Vanaf 2023 duizenden hybride warmtepompen van de band in Apeldoorn

Door Herman de Haan Remeha B.V.

Elga-Ace-Remeha (2).png

Remeha start vanaf zomer 2023 met de productie van zijn hybride warmtepomp Elga Ace op een nagelnieuwe productielijn in Apeldoorn. Zodra deze tweede productielocatie draait, kan de fabrikant hier jaarlijks 140.000 binnenunits voor dit warmtepompsysteem van de band laten rollen.    

Om de productie van de Elga Ace naar Nederland te halen, heeft Remeha in Apeldoorn een extra pand gehuurd waar het al na de jaarwisseling terecht kan om voorbereidingen te treffen. De huidige productielocatie voor hr-ketels blijft bestaan. Op dit moment vindt de productie van de binnenunits van de Elga Ace in Frankrijk plaats. De verplaatsing hiervan naar Apeldoorn is onderdeel van de eerder aangekondigde productieverruiming binnen de BDR Thermea Group. Voor Remeha houdt dit in dat het bedrijf de belangrijkste locatie wordt voor het bouwen van de Elga Ace.

Productie warmtepompen fors opgeschaald

“Iedereen weet dat de markt voor hybride warmtepompen ‘booming’ is. Op dit moment is het al een uitdaging om aan de sterk groeiende vraag te voldoen. En die vraag zal de komende jaren, ook vanuit andere Europese landen, verder toenemen. Binnen BDR Thermea Group is daarom besloten om de productie van de Elga Ace in Apeldoorn fors op te schalen”, meldt Edu Veldhuis. directeur Operations bij Remeha.

Om de nieuwe productie op efficiënte wijze te kunnen opstarten, heeft Remeha een projectteam van zo’n vijftien mensen geformeerd. Dit team bestaat uit specialisten op het gebied van onder andere productie, logistiek, kwaliteit en IT. Samen met externe toeleveranciers bereiden zij de volledige inrichting en lay-out van de nieuwe productielocatie voor. Daarbij krijgen ze hulp van Franse collega’s, die momenteel de productie van de huidige Elga Ace verzorgen. Uiteindelijk zullen er voor deze nieuwe productielocatie, wanneer Remeha op volle capaciteit in twee ploegen gaat produceren, circa vijftig nieuwe medewerkers nodig zijn.

Remeha-Velduis.jpg
Edu Veldhuis: ‘Apeldoorn wordt de belangrijkste productielocatie van de Elga Ace’

Inzet cobots en robots

Waar mogelijk, zal Remeha de productie automatiseren. Er zullen bijvoorbeeld cobots worden gebruikt voor het testen van de elektronica en robots voor het verpakken en palletiseren. “Het eerste half jaar van 2023 zullen we hard nodig hebben om de nieuwe productielijn te installeren. Vanaf 1 juli moeten dan de geautomatiseerde productielijnen grotendeels in werking treden.” Uiteindelijk is het streven van Remeha om in 2023 al 50.000 units van de Elga Ace te produceren. “Een aantal dat een jaar later mogelijk naar 140.000 stuks kan worden opgevoerd”, hoopt Veldhuis.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid