Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Van Wijnen: bouwambities Hugo de Jonge zijn haalbaar

Door Herman de Haan Bouwproducten

hugodejonge.jpg

Directeur Peter Hutten van bouwbedrijf Van Wijnen vindt dat de ambities van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting, om tot en met 2030 zo’n 900.000 woningen te bouwen, haalbaar zijn.  Dat zei hij onlangs tijdens een werkbezoek van de minister aan de nieuwe woningfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen. Door in te zetten op industrialisatie in de bouwsector denkt Van Wijnen dat aan de enorme vraag naar meer sociale woningen kan worden voldaan. Met een capaciteit van 4.000 prefab woningen per jaar, kan de woningfabriek in Heerenveen een aardige duit in het zakje doen.

Tijdens het werkbezoek kreeg De Jonge symbolisch de eerste 24.000 woningen aangeboden van Hutten. ‘We moeten meer betaalbare woningen bouwen voor mensen met een normaal inkomen. Van Wijnen laat met deze woningfabriek zien hoe betaalbaar bouwen mogelijk is. Dit is de innovatie die we nodig hebben om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen’, beaamde ook de minister.

hugodejonge2.jpg
Peter Hutten (links) overhandigde op symbolische wijze alvast 24.000 nieuwe woningen aan minister De Jonge.

‘Snel en betaalbaar bouwen’

Van Wijnen heeft ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd in de all-electric woningfabriek, waar dagelijks kwalitatieve woningen worden gemaakt. De fabriekswoningen zijn volgens Van Wijnen duurzaam en hebben daardoor minimale impact op het milieu. Woningcorporaties en beleggers hebben behoefte aan gevarieerde straten en wijken. “Door te kiezen voor industrialisatie kunnen we snel, betaalbaar en duurzaam bouwen. En het ziet er nog prachtig uit ook”, aldus Hutten.

Fabriekswoningen te koop vanaf 175.000 euro

Bij innovaties, zoals de eerste elektrische auto, zijn er vaak obstakels. Zo ook bij geïndustrialiseerde woningbouw. In Nederland is nog niet iedereen gewend aan de enorme snelheid en zorgvuldigheid waarmee woningen tegenwoordig gebouwd worden. In samenwerking met de gemeente Heerenveen en gemeente Dijk en Waard laat Van Wijnen zien dat het wél haalbaar is. Hier betrekken binnenkort ook mensen hun betaalbare fabrieksmatige gebouwde woning. De woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen maakt het mogelijk om een straat per week te bouwen. Via een app kunnen de woningen in ontelbare variaties besteld worden. De huizen zijn te koop vanaf 175.000 euro (vrij op naam). 

foto’s: Van Wijnen

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid