Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Tienduizenden bezoekers voor herstart Dag van de Bouw

Door Herman de Haan Geomares

dagvandebouw.jpg

Na twee jaar van afwezigheid door de coronapandemie werd zaterdag 18 juni de Dag van de Bouw weer georganiseerd. Meer dan 50.000 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om één of meer van de 144 opengestelde bouwplaatsen in het hele land te bezoeken. Geïnteresseerden trotseerden de hoge zomerse temperaturen om te ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken, stations en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen gaven het startschot van de landelijke open dag. Dat deden zij op de Afsluitdijk, één van de te bezoeken bouwplaatsen. De Afsluitdijk bestaat dit jaar negentig jaar en wordt momenteel door bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis) met diverse versterkingen, nieuwe gemalen en sluizen en een vismigratierivier gereed gemaakt voor de toekomst.

Bijzondere Bouwtechnieken en -innovaties

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers maakten kennis met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

“Met de Dag van de Bouw willen we laten zien waartoe we als sector in staat zijn en wat we allemaal doen. Maar we willen ook interesse kweken voor een loopbaan in de bouw en infra. De Dag van de Bouw laat de veelzijdigheid en de enorme innovatiekracht van onze sector zien. We moeten tot en met 2030 het enorme aantal van 100.000 huizen per jaar bouwen. Ook komt er een enorme hoeveelheid werk op ons af in verband met de energietransitie, de verduurzamingsopgave en het mobiel houden van Nederland. De bouw- en infrasector is een cruciale sector”, zei Maxime Verhagen bij de start van de Dag van de Bouw.

Grote toeloop ondanks warme weer

De 144 opengestelde bouwplaatsen konden dus ondanks het warme weer rekenen op een grote toeploop van bezoekers. Zo daalden in Vlaardingen 2600 bezoekers af in de bouwkuip van de nieuwe Blankenburgverbinding onder de Nieuwe Waterweg. De Alexiatunnel in Hilversum werd bezocht door ruim vierduizend bezoekers. Aan de Parade in Den Bosch kon de renovatie van het theater rekenen op meer dan duizend geïnteresseerden en in Terneuzen was met tweeduizend bezoekers de bouwlocatie van de nieuwe zeesluis in trek.

Bij de hoofdafbeelding: Maxime Verhagen (links) en Mark Harbers tijdens de start van de Dag van de Bouw op de Afsluitdijk.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan