Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Samenwerking startup en softwareontwikkelaar voor snellere warmteverliesberekening

Door Herman de Haan Bouwproducten

infographicHeatBox (2).png

Softwarebedrijf Heat-Box en verduurzamingsstart-up hoomie trekken samen op om sneller een betrouwbare warmteverliesberekening te kunnen maken. Om een huis goed warm te krijgen met een warmtepomp, is het namelijk belangrijk om vooraf te bepalen wat het vermogen van de warmtepomp moet zijn. Bestaande methoden om een warmteverliesberekening te maken hebben volgens de beide bedrijven de nodige beperkingen.

“Het maken van een warmteverliesberekening is op dit moment tijdrovend en duur, of niet volledig betrouwbaar”, vertelt algemeen directeur Paul Willems van hoomie. “Daarom hebben wij ervoor gekozen het beste van de bestaande methoden te combineren en de berekening automatisch te laten maken.”

Realistische schatting van investering

Hiertoe is de software van Heat-Box geïntegreerd in de eigen software van hoomie. “Het grote voordeel hiervan is dat de consument die een warmtepomp wil laten installeren al in een vroeg stadium een realistische schatting van zijn investering krijgt, met daarbij wat hij naar verwachting zal besparen op zijn energieverbruik. Zo kan een weloverwogen keuze worden gemaakt tussen de verschillende mogelijkheden.”

Ook voor hoomie zelf heeft de integratie met de software van Heat-Box grote voordelen. “Voorheen maakten we de warmteverliesberekening in een separaat proces. Nu besparen we veel tijd en kunnen we de berekening ook met één druk op de knop opnieuw maken als we ons voorstel willen aanpassen. Dat is essentieel om te kunnen opschalen.”

Voor Heat-Box was het de eerste keer dat hun software geïntegreerd werd in de software van een samenwerkingspartner. CEO Joris Bracke van Heat-Box: “Nu kunnen installateurs met nog meer gemak profiteren van onze rekentools.”  

Hoomie in Leiden is een verduurzamingsstart-up waar consumenten terechtkunnen voor advies voor het verduurzamen van hun woning en waar installateurs van warmtepompen en zonnepanelen zo veel mogelijk ontzorgd worden. Op die manier kunnen zij hun kostbare tijd besteden aan het installeren van warmtepompen en zijn ze geen tijd kwijt aan adviesgesprekken, het beantwoorden van vragen en het opstellen van offertes.

Bouwfysische berekeningen

Heat-Box ontwikkelt software om energieverbruik in gebouwen te optimaliseren. Het Belgische bedrijf  is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke rekenmodules voor het uitvoeren van complexe bouwfysische berekeningen. De focus ligt daarbij onder andere op professionele software voor energierekeningen.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid