Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Spierings Mobile Cranes stopt met bouw conventionele dieselkranen

Door Herman de Haan Spierings Mobile Cranes

elektrischekraan.jpg

Bij de afbeelding: Hybride hijskranen zijn geschikt voor emissievrije inzet op de bouwplaats.

Spierings Mobile Cranes in Oss stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de kranenbouwer alleen nog duurzame hybride modellen. Reden voor de keuze is de groeiende vraag naar hybride kranen en de ambitie van het bedrijf om een bijdrage te leveren aan de elektrificatie van de bouw.  “Deze kan alleen maar slagen als de fabrikant vooroploopt”, zegt CEO Koos Spierings. “Onze binnenlandse klanten beseffen al dat dit de toekomst is. Voor onze buitenlandse klanten is het even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat zij ook snel de voordelen zien van deze beslissing. Uiteindelijk hebben conventionele dieselkranen geen toekomst meer.”

Lithium ion-accu’s

De hybride torenkranen van Spierings Mobile Cranes zijn uitgerust met lithium-ion accu’s. Dat maakt ze geschikt voor emissievrije inzet op iedere bouwplaats. Voor noodgevallen is de kraan uitgerust met een kleine 3-cilinder stage 5-dieselmotor. Tot op heden heeft Spierings Mobile Cranes ruim 150 elektrische kranen uitgeleverd, die beter bekend staan als eLift.

Innovatie en duurzaamheid

De voordelen van emissievrij werken zijn overduidelijk, stelt Spierings. “Geen CO2-uitstoot, geen geluidsoverlast, maar onverminderde kracht. En doet de machinist toch een beroep op de kleine dieselmotor? Dan is het brandstofverbruik nog altijd zeer gering.” Spierings Mobile Cranes blijft de hybride techniek verder ontwikkelen. Zo kunnen alle huidige kranen emissievrij werken dankzij een 16 ampère bouwstroomaansluiting. Ook claimt Spierings de enige fabrikant te zijn die kranen af-fabriek levert met een lithium-ion batterijpakket van 33 kWh.

De kranen van Spierings Mobile Cranes worden gebruikt in meer dan dertig landen, voornamelijk door kraanverhuur- en bouwbedrijven. De kranen worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Spierings Mobile Cranes realiseerde afgelopen jaar een omzet van circa 100 miljoen euro.  

Meer in "Hijskranen, hoogwerkers, verreikers"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid