Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

'SDG’s' als leidraad voor efficiënte productie

Door Rients de Groot RENOLIT Belgium nv

SDG’s als leidraad bij meer efficiënte productie.webp

De sustainable development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties helpen RENOLIT ALKORPLAN bij het efficiënter produceren met minder grondstoffen en meer aandacht voor mens en innovatieve én duurzame oplossingen. Producten van RENOLIT ARKOPLAN helpen direct mee om elf van de zeventien doelen van de VN te behalen. De blauw- en groendakoplossingen voor regenwaterrecuperatie en biodiversiteit worden bijvoorbeeld gelinkt aan SDG’s ‘gezondheid en welzijn’ (doel 3), ‘industrie, innovatie en infrastructuur’ (doel 9), ‘duurzame steden en gemeenschappen’ (doel 11), ‘klimaatactie’ (doel 13) en ‘leven op het land’ (doel 15).

Al een lange tijd legt het bedrijf de focus op concrete maatregelen voor een circulaire economie en de optimalisatie van hulpbronnen. Daarbij zijn de People, Planet, Profit (de drie P’s) peilers om het strategisch duurzaamheidsplan te halen. Sinds 2009 is de productie gestegen met 127% terwijl voor elke vierkante meter geproduceerde dakbaan tot 20% wordt bespaard op elektriciteit, 35% op water en 38% op gas.

“De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn een goede gids voor duurzaamheid op verschillende niveaus. “Niet alleen op gebied van onze fabriek en producten, maar ook voor specifieke oplossingen en logistiek”, aldus Luca Gottardi, Marketing Director bij RENOLIT ALKORPLAN roofing products. Het resultaat is dat elke vierkante meter dakbaan tegenwoordig gemiddeld 50% gerecycleerd materiaal bevat. Bovendien wordt er jaarlijks 8.500 ton gerecycleerd en is 8% van het totale personeelsbestand continu bezig met het recyclingproces.

Een aantal voorbeelden van producten die rechtstreeks bijdragen aan het behalen van de SDG’s zijn het Bright cool roof, een dakbaan die zonlicht reflecteert en minder warmte opneemt en de Smart cool colour dakbaan, voor een temperatuurverlaging in een gebouw. Deze producten leveren naast de SDG’s 3, 9, 11, 13 en 15 ook een bijdrage aan de doelen 7 (Betaalbare en duurzame energie) en 8 (Eerlijk werk en economische groei). Het innovatieve bevestigingsprofiel ‘RENOLIT ALKORPLAN Solar’, om zonnepanelen op kunststof daken te bevestigen, worden gekoppeld aan de doelen 7 en 9.

Products for a Sustainable Planet.png

RENOLIT ALKORPLAN is voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen voor mens en milieu, onderstreept Jennifer Che, Sustainability Manager in de productie-unit. “Op deze manier produceren wij dakbanen met energiebesparende eigenschappen. RENOLIT draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en gebruikt steeds meer gerecycled materiaal.”

Meer in "Vloeren, daken en gevels"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid