Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Sakrete voegmortel onderdeel BrickStrip steenstrip verlijmingsysteem

Door Herman de Haan Remix Droge Mortel B.V.

Brickstrip.png

BrickStrip is een kant-en-klaar en uniek steenstrip verlijmingsysteem dat onlangs is toegepast bij een nieuwbouwproject in het Groningse Middelstum. Het betrof een project van twaalf woningen, verspreid over zes blokken. De keuze voor het BrickStrip-systeem was niet voor niets, want Middelstum ligt midden in een gebied dat geplaagd wordt door aardbevingen. Bij aardbevingen kunnen stenen losraken met alle gevolgen van dien. Met BrickStrip is dat volstrekt onmogelijk.

De BrickStrip is opgebouwd uit een aantal verschillende componenten: gevelplaten, latten, steenstrips, verlijmingsproducten, ventilatieprofielen en tot slot Sakrete Voegmortel in combinatie met de Sakrete Voegfix van Remix Droge Mortel, wat zorgt voor een uitermate goede hechting. Het voordeel van dit systeem is dat er niet meer gezocht hoeft te worden naar de juiste componenten, maar dat de klant één totaalsysteem kan kiezen voor een totaalprijs.

Veel mogelijkheden met BrickStrip

De mogelijkheden met BrickStrip zijn uitgebreid. Er is een grote mate van vrijheid in het ontwerp en een uitgebreid leveringsprogramma. Zo kan de BrickStrip zowel met – als zonder voeg toegepast worden. Een voeg heeft hoofdzakelijk een esthetische functie, wat met kleurkeuze en voegdikte veel mogelijkheden met zich meebrengt. Daarnaast zorgt een voeg ervoor dat er geen vervuiling tussen de strips kan komen. 

Acht samenwerkende partijen

BrickStrip is ontwikkeld als een geventileerd steenstrip-verlijmingsysteem voor buitengevels. Hierbij is vooral gekeken naar damp-open bouwen en waterdampdiffusie. Het is een compleet systeem van materialen en diensten. De afwerking van BrickStrip kan zowel binnen, bij de prefab-bouwer, als buiten, op de bouwlocatie. Het product is breed toepasbaar, zoals onder andere bij houtskeletbouw, staalframebouw en bouw met SIP-panelen. BrickStrip is ontwikkeld door acht samenwerkende partijen waaronder dus ook Remix Droge Mortel.  

Meer in "Vloeren, daken en gevels"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Privacybeleid