Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

RENOLIT ontwikkelt nieuw systeem voor afdichting ondergrondse constructies

Door Herman de Haan RENOLIT Belgium nv

ALKORPRO.png

Het een nieuwe afdichtingssysteem RENOLIT ALKORPRO van RENOLIT ALKORPLAN is speciaal ontwikkeld voor het waterdicht maken van funderingen, kelders, tunnels, ondergrondse parkeergarages en alle andere ondergrondse betonnen constructies.

Wanneer dit volvlakkig verkleefde membraan in contact komt met beton, hecht het weefsel zich vast in het beton en vormt het één geheel. Het membraan is bovendien voorzien van een speciale superabsorberende polymeerlaag (SAP) die opzwelt bij contact met water. Een extra veiligheid bij waterindringing mocht het beton ooit barsten of scheuren. Een uiterst efficiënt afdichtingssysteem dat het insijpelen van water voorkomt, mocht het membraan om wat voor reden dan ook worden doorboord.

Rechtstreeks op de ondergrond

Axel Augustin, International Product Manager van RENOLIT ALKORPRO, legt uit: “Bij bijzonder veeleisende projecten biedt de RENOLIT ALKORPRO technologie een oplossing, omdat deze garant staat voor een absoluut veilige waterafdichting met een waterdrukweerstand tot 5 bar.” Het membraan kan geïnstalleerd worden onder nagenoeg alle weersomstandigheden (van -5°C tot +60 °C), heeft geen beschermlaag nodig en kan rechtstreeks op de ondergrond worden aangebracht.

Duurzame versie met gerecyclede materialen

RENOLIT ALKORPRO kan vooraf worden aangebracht onder de funderingsplaat of achteraf op de keerwanden. Afhankelijk van de plaatsingswijze biedt het systeem verschillende soorten membranen: met of zonder SAP-technologie en in transparante kleur, voor een betere visuele kwaliteitscontrole, of in muntgroen. Het groene membraan is een duurzamere versie op basis van een grote hoeveelheid gerecyclede materialen. Alles versies zijn beschikbaar in een dikte van 1,2 tot 2 mm.

All-in-one product

RENOLIT ALKORPRO is één enkel product met een directe toepassing dat, in tegenstelling tot andere membranen, geen geotextiel beschermlaag, compartimenteringsvoegen of injectiepipetten vereist: een all-in-one product met minder materiaalverbruik, een snellere installatie en 100 procent waterdichtheid. De naadafwerking gebeurt veilig en kan op verschillende manieren: naast de gebruikelijke warmeluchtlas is er ook een speciale lijm en een zelfklevende strook.

Het systeem is grondig getest en goed bevonden door externe laboratoria in verschillende Europese landen. Het product voldoet aan strenge certificeringen van de Duitse DIN 18195, DIN 18533, DIN SPEC 20000-202 en PG-ÜBB/abP norm tot de Britse BDA certificering volgens BS 8102: 2009 en NHBC TECHNICAL DATA.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid