Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Remix stelt zich hoge duurzaamheidsambities

Door Herman de Haan Remix Droge Mortel B.V.

Remixfabriek.jpg

Duurzaamheid is voor Remix Droge Mortel in Borger al jaren een belangrijk item. Zo wist Remix als enige mortelfabrikant in 2008 het Dubokeur voor duurzaam bouwen te behalen met zijn brede assortiment Remix en Sakrete mortels voor metselwerk. Ondanks de steeds strenger geworden criteria van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (Nibe), heeft Remix het Dubokeur op deze mortels altijd weten te behouden. Focus op CO2-reductie waar tegenwoordig veel aandacht voor is, zit bij Remix inmiddels dus flink ingebakken.

Ook op het gebied van recycling is Remix reeds lang actief. Zo wordt al het mortelafval van de fabrieken en van bouwplaatsen teruggekomen mortelresten middels een eigen mortelterugwinsysteem weer in het productieproces hergebruikt. Verwerking van puingranulaat ter gedeeltelijke vervanging van grind in betonmortels en snelbetonmortels vindt bij Remix al meer dan 10 jaar plaats.

Green Horizon diagram.jpg

Green Horizon concept

De duurzaamheidsambities en –doelstellingen van Remix gaan echter nóg verder. Remix wil de meest milieubewuste mortelfabrikant zijn. In de fabrieken en de logistiek is daarom al volop geïnvesteerd in verduurzaming. Daarvoor heeft Remix het ‘Green Horizon’ concept ontwikkeld, waarbij alle onderdelen van de organisatie, productie, logistiek en mortelrecepten voortdurend worden getoetst op CO2-, energie-, bindmiddelen- en grondstoffenbewustzijn.

Remix Green Collection.jpg

Green Collection mortels

Het Remix Green Horizon concept heeft geresulteerd in de nieuwe lijn ‘Remix Green Collection’ milieubewuste mortels met maximale CO2-reductie en zorgvuldige toepassing van bindmiddelen, hulpstoffen, grondstoffen en gerecycled materiaal.

Door uitgekiende toepassing van innovatieve cementvervangers kan worden volstaan met een veel lager cementaandeel, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid, hechting en sterkte. Remix legt hiermee de lat op 50-70% CO2-reductie. Green Collection mortels worden geleverd in regendichte polyetheen zakken van 25 kg, die voor minimaal 50% zijn vervaardigd uit gerecycled materiaal. De Green Collection omvat vooralsnog metselmortel, betonmortel en zandcementmortel.  

Zie ook het aanbod van Remix op Bouwproducten.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan