Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Remix ontwikkelt speciale mortel voor Pax metselrobot

Door Herman de Haan Remix Droge Mortel B.V.

Remix-robomix2.jpg

Inspelend op een tekort aan metselaars voor de beoogde bouw van 100.000 woningen per jaar, heeft mortelfabrikant Remix in samenwerking met bouwrobotica ontwikkelaar Ropax een verpompbare metselmortel ontwikkeld voor de Pax metselrobot.

Voor het ontwikkelen van de zogenoemde Robomix metselmortel had Remix een aantal uitdagingen. Zo moet de mortel een lage pompweerstand hebben met minimale slijtage aan de pompdelen en dient de mortel een hoge ‘groene sterkte’ te hebben, in combinatie met een verlengde verwerkbaarheid. Een hoge groene sterkte houdt in dat de verse specie stabiel is en niet inzakt bij meerdere lagen op elkaar. Ook moet de mortel minimaal 60 minuten verwerkbaar zijn en ‘praktijkbestendig’, dus geschikt voor de gangbare metselstenen en voor alle jaargetijden.

Remix-robomix.jpg

Afbeelding: De Ropax metselrobot doseert de Robomix mortel gelijkmatig en efficiënt.

Mortelverbruik tot 50 procent lager

De door Remix in eigen huis ontwikkelde Robomix metselmortel is afgestemd en uitvoerig getest op de Pax metselrobot. Bijzonder is dat ook sterk zuigende metselstenen gedurende het gehele jaar, zonder voorbevochtiging, door de metselrobot kunnen worden verwerkt met een gegarandeerde hechtsterkte. Doordat de printkop de mortel zeer efficiënt doseert is het mortelverbruik 30 tot 50 procent lager dan bij een menselijke metselaar het geval zal zijn. Dat spaart niet alleen mortel, maar ook het milieu. Naar verwachting zullen tegen het einde van de zomer de eerste Pax metselrobots in bedrijf worden gesteld. De metselrobot kan met één operator net zoveel werk verzetten als drie metselaars.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid