Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Onzichtbaar in rolluikkasten verwerkt: ventilatoren van SIEGENIA

Door J. Wolters Siegenia Benelux

md_sie_aero_aeromat__midi_rolluikkast_interieur.jpg

Gecontroleerde toevoer van verse lucht met raamventilatoren was nog niet eerder zo eenvoudig en stijlvol geïntegreerd in de bebouwing. De raamventilatoren AEROMAT midi, AEROMAT midi HY, AEROMAT 80 en AEROMAT 100 van SIEGENIA zijn moeiteloos te combineren met de meest gangbare rolluikkasten. Deze ventilatiesystemen zien er aantrekkelijk uit en zijn makkelijk te monteren, zonder te hoeven frezen in het raam of kozijn. De ventilatoren zijn te gebruiken met rolluiksystemen van toonaangevende fabrikanten als Hella, Roma, Beck & Heun, Heroal, Lehr en Bero.

De inbouw van de ventilatoren in de rolluikkast biedt architecten, verwerkers en eindgebruikers diverse voordelen. Er is geen waterkering aan de buitengevel nodig. Daardoor zijn de ventilatoren van buitenaf volledig onzichtbaar, esthetisch in de architectuur geïntegreerd. Zelfs bij gesloten rolluiken leveren de ventilatoren op elk moment de juiste luchtverversing. Bovendien garanderen de aantoonbaar hoge geluiddempende waarden dat storende buitengeluiden buiten blijven. Verwerkers profiteren van een eenvoudige montage op de binnenzijde van de rolluikkast. Montage vindt zonder verdere bewerking van raam of kozijn plaats. En afhankelijk van de rolluikkast is inbouw achteraf ook mogelijk, bijvoorbeeld bij renovaties.

Voor elke toepassing een passende keuze

De vier ventilatoren van SIEGENIA bieden volop flexibiliteit. AEROMAT midi is mooi geïntegreerd en is voorzien van een handmatig slot. De AEROMAT midi HY 42 dB zorgt met zijn vochtregeling voor een op de behoefte afgestemde minimale ventilatie. De twee passieve ventilatoren AEROMAT 80 en AEROMAT 100 zijn op maat gemaakt voor hogere eisen op het gebied van lucht- en geluidsisolatie. Met de combinatie van ventilator en rolluikkast kunnen met deze opties geluiddempende waarden van max. 64 dB bereikt worden.

Meer in "Ventilatie"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan