Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Online rekenhulp waterbesparing met contactloze sensorkranen

Door Herman de Haan Schell GmbH & Co. KG

schellsensorkraan.jpg

Kranenfabrikant Schell biedt op zijn website een online tool aan waarmee bedrijven en particulieren snel kunnen uitrekenen hoeveel water ze op jaarbasis kunnen besparen door contactloze sensorkranen toe te passen. Energiebesparing is een hot item. Vaak gaat het dan over gas en elektriciteit, maar door minder water te verbruiken kunnen bedrijven en consumenten ook veel geld besparen. Besparen van water is door steeds droger wordende zomers overigens ook een onderwerp dat steeds belangrijker wordt.   

Tot 70 procent besparen op waterverbruik

Met name het gebruik van heet water drijft de energiekosten in gebouwen flink omhoog. Alleen al door de installatie van contactloze kranen kan - in vergelijking met traditionele, handbediende kranen - kan volgens Schell zo’n 70 procent water bespaard worden, terwijl het gebruikscomfort er niet onder lijdt.

Water besparen is in het dagelijkse leven helemaal niet zo gemakkelijk. Bijvoorbeeld bij het inzepen van de handen vergeet men vaak de kraan uit te zetten. Daardoor wordt er veel water verbruikt, dat ook nog eens onnodig verwarmd moet worden. Intelligente afsluiters, maar vooral ook sensorgestuurde kranen,  helpen gebruikers bij de besparing van het waardevolle water. Het stroomt namelijk alleen als het echt nodig is, want met behulp van zelfsluitende kranen stopt de waterloop automatisch na een vooraf ingestelde tijd.  

Contactloze kraan versus normale kraan

Bij contactloze kranen wordt de waterloop met behulp van een infraroodsensor geregeld. Dankzij contactloze kranen kan het waterverbruik ten opzicht van normale handbediende kranen dus tot wel 70 procent verminderd worden. Voor een gezin in een gemiddelde eengezinswoning kan de besparing oplopen tot zo’n 335 euro per jaar. Daardoor kunnen ook de hogere aanschafkosten van intelligente kranen snel terugverdiend worden. Hoe groot de besparingen zijn, kunnen gebruikers met behulp van de speciale tool op de website van Schell berekenen.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid