Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Nieuw keurmerk voor producenten in de houtbouw

Door Herman de Haan Geomares

houtbouwersNL.png

Meer dan vijftig producenten van houtskeletbouw, CLT, modulebouw en dak- en gevelelementen onderschrijven en dragen het onlangs geïntroduceerde ‘HoutbouwersNL’, een nieuwe keurmerk speciaal voor houtbouwsystemen in Nederland. Bedrijven met het keurmerk committeren zich aan topkwaliteit houtbouw op gebied van de toegepaste materialen, prestatie-eisen, het productieproces en de onafhankelijke toetsing daarop. De koppeling met onafhankelijke certificeringen op kwaliteit, duurzaamheid en prestatie-eisen moet bouwers en kwaliteitsborgers veel werk uit handen nemen.

logo_houtbouwersNLjuist.png

Bedrijven met het keurmerk HoutbouwersNL produceren onder KOMO-certificering. De geleverde houtbouwsystemen voldoen daarmee aan de gestelde markt- én wettelijke eisen. Ook zijn alle HoutbouwersNL bedrijven voor de productie in het bezit van certificaten van duurzaam bosbeheer (FSC, PEFC, Keurhout en STIP) en lopen in de pas met de eisen van de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) van de Rijksoverheid. Dit alles wordt zichtbaar gemaakt met het nieuwe keurmerk HoutbouwersNL.

Elementen en bouwdelen onafhankelijk getoetst

HoutbouwersNL is een initiatief van de sectie Houtbouwsystemen van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) in Almere. Sectiesecretaris Mariëlle Willems: "Onze leden leveren duurzame en kwalitatief hoogwaardige elementen en bouwdelen. Bouwen met HoutbouwersNL maakt het kwaliteitsborgingsproces voor de aannemer een heel stuk makkelijker. Het geleverde element of bouwdeel wordt onafhankelijk getoetst, waardoor de kwaliteit is geborgd en er een laag risicoprofiel aan wordt gehangen. Het kan dus eenvoudig worden afgevinkt in het bouwdossier. Onder de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is de kwaliteitsborger er weinig tijd aan kwijt, waarmee deze dus sneller en goedkoper zijn werk kan doen".

Houtbouwsystemen zijn duurzaam

Houtbouwsystemen zijn flink in opmars omdat ze passen in de trend van duurzaam, industrieel en flexibel bouwen. HoutbouwersNL bedrijven onderscheiden zich volgens Willems door hun expertise en jarenlange ervaring. ,,Zij werken samen met even deskundige partners aan kwalitatief hoogwaardige houtproducten en houtbouwsystemen. De duurzame en kwalitatief geborgde bouwmethoden en het vakmanschap van onze leden worden met HoutbouwersNL naar de markt toe zichtbaar gemaakt."

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan