Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Draagbaar powerstation levert stroom voor hele werkdag

Door Herman de Haan Festool Nederland

FESTOOL- SYS-PowerStation.jpg

Fabrikant van elektrisch handgereedschap Festool introduceert een nieuw draagbaar powerstation voor de vakman. Met 1.500 wattuur, permanent 3.680 watt en kortstondig tot 11.000 watt, levert het SYS-PowerStation continu een stabiele netspanning van 230 volt.

Dit betekent volgens Festool dat elektrisch gereedschap zoals een afkortzaag mét bouwstofzuiger een hele dag van stroom kan worden voorzien door dit ‘draagbare stopcontact’. Het SYS-PowerStation maakt dus een einde aan het trekken van kabels en het zoeken naar een stopcontact. Het resultaat: op netstroom werkende elektrische machines worden flexibeler inzetbaar en mobiel bruikbaar.

Het systeem slaat maximaal 1.500 watturen stroom op. Dat komt overeen met de energievoorraad van twintig accu’s. Daarmee biedt het voldoende energie voor een gehele werkdag zonder lichtnet en maakt gebruikers geheel onafhankelijk van een stopcontact of brandstof aangedreven generator. Het nieuwe SYS-PowerStation is emissievrij. Dat betekent dat er vanzelfsprekend geen sprake is van lawaai en er ook geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen bij het werk. Daardoor kan het SYS-PowerStation zonder problemen in gebouwen gebruikt worden. Daarbij komt nog het lage gewicht: met 16 kg weegt het SYS-PowerStation zo'n 50 tot 70 procent minder dan vergelijkbare energiesystemen.

Stroom zoals uit het stopcontact

Festool zegt dat het SYS-PowerStation genoeg vermogen biedt voor alle kabelgebonden machines, zelfs voor mobiele bouwstofzuigers, grote zagen en boorhamers. De oplaadduur bedraagt zo’n 3,5 uur.

Meer in "Gereedschap en bevestigingstechniek"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan