Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Hoogste prefab-woontoren ter wereld staat in Rotterdam

Door Herman de Haan

Zalmhaven.jpg

Rotterdam heeft een nieuwe blikvanger: De Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier met ook een 215 meter hoge woontoren.  Het project is na 3,5 jaar bouwtijd opgeleverd door gebiedsontwikkelaar AM en investment manager én woningontwikkelaar Amvest. De Zalmhaven heeft niet alleen de hoogste woontoren van de Benelux, maar is tevens de hoogste prefab-toren ter wereld.

Voor de start van de bouw ging een ontwikkelproces van maar liefst zo’n twintig jaar vooraf. Om zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving en vanwege de bouwveiligheid is gekozen voor een geprefabriceerde constructie. Het project telt in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. Op de bovenste verdieping van de woontoren komt een restaurant.

De Zalmhaven I, II en III

De Zalmhaven bestaat uit De Zalmhaven I, de woontoren van 215 meter met 61 verdiepingen, geflankeerd door De Zalmhaven II en III, twee gebouwen van 70 meter hoog. In totaal zijn er 485 woningen, waarvan 256 in de hoge toren. Het project is een ontwikkeling van AM en Amvest. De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw was in handen van BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten.

“Binnenstedelijk bouwen is altijd complex en de realisatie van zo’n hoog gebouw midden in Rotterdam was dan ook een enorme uitdaging. Wij zijn trots dat het is gelukt om deze blikvanger aan de stad toe te voegen”, meldt Michelle Corbeau, projectontwikkelaar bij AM.

Meer Nieuws

Bekijk meer →

Tip de redactie!

Nieuws en tips voor onze themapagina’s of newsstream? Laat het ons weten via: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan