Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Gyproc en Saint-Gobain Solutions introduceren afbouw maatwerkpakketten

Door Herman de Haan

Maatwerkpakketten van Saint-Gobain Solutions en Gyproc.png

De gehele bouwketen kampt met steeds meer uitdagingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het rendement van bouwend Nederland. Om hierin te ondersteunen hebben Gyproc en Saint-Gobain Solutions onlangs de krachten gebundeld en duurzame prefab maatwerkpakketen voor de afbouw ontwikkeld.

Deze pakketten zijn in vijf niveaus beschikbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Gyproc gipsplaten voor één ruimte in een compleet pakket geleverd te krijgen met daarbij verschillende opties. Dit varieert van gipsplaten gezaagd op de benodigde lengtes, gestapeld naar de gewenste montagevolgorde tot gipsplaten voorzien van sparingen én gezaagd op de juiste breedtes.

“De bouw  heeft te maken met personeelstekorten, toenemende logistieke uitdagingen en strengere wetgeving en eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen. Dat is allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering van aannemers. Met onze maatwerkpakketten lossen we een groot deel van deze problemen op voor alle betrokken partijen”, zegt Thomas Stuart, sales director van Saint-Gobain Gyproc.

Maatwerkpakketten, hoe werkt het?

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, licht toe: “Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en de partner in afwerking naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen.”

Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek vrij van stof. De maatwerkpakketten worden op het gewenste moment geleverd op de bouwplaats. Scheepens: “De productiviteit verhogen is een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept.”

Toegepast bij hotel in Amsterdam

De maatwerkpakketten zijn inmiddels al een aantal keer toegepast. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier in Amsterdam. Per afzonderlijke hotelkamer werd één maatwerkpakket met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De vaklui konden de pakketten per hotelkamer stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen.

Bij de afbeelding: Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen.

Meer Nieuws

Bekijk meer →

Tip de redactie!

Nieuws en tips voor onze themapagina’s of newsstream? Laat het ons weten via: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan