Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Gereedschapsrugzak Wiha bekroond met Red Dot Award

Door Herman de Haan Wiha Werkzeuge GmbH

Reddotaward.jpg

De onlangs geïntroduceerde gereedschaprugzak-sets van Wiha zijn bekroond met de Red Dot Award 2023. De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpwedstrijd voor productdesign die al meer dan 60 jaar wordt georganiseerd door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Jaarlijks kan de ontwerpwedstrijd rekenen op zo’n 20.000 inzendingen.

De gereedschaprugzak-sets van Wiha bieden dankzij talrijke design- en functie-elementen veelzijdig nut en gebruikersvoordelen tijdens het dagelijkse werk. De selectie handgereedschappen is, afhankelijk van de inhoudsvariant, voor elektrische of mechanische toepassingen nauwkeurig samengesteld.

Functioneel, ergonomisch en robuust

Aan de binnenkant is er verder veel opbergruimte voor meer gereedschappen of andere benodigdheden. Het rugzakdesign zelf combineert een reeks bijzonderheden en kenmerken, die op het gebied van functionaliteit, robuustheid, ergonomie en vooral veiligheid hun dragers veelzijdige ondersteuning bieden bij mobiele toepassingen of op bouwplaatsen. Daartoe behoren bijvoorbeeld een apart kantoorvak voor laptop, de kantelveilige stand dankzij een stabiele en waterbestendige onderbak én een doordacht vakkensysteem voor het gemakkelijk en goed georganiseerd uithalen en opbergen van gereedschappen.

Vakjury overtuigd

"Wij zijn erg trots dat ons concept de vakjury kon overtuigen, legt Wiha-Marketingleider Sven Wilde uit. "Tijdens de ontwikkeling hebben we vele ideeën en suggesties meegenomen die ons uit gesprekken met gebruikers of tijdens behoefte- en situatie-analyses op bouwplaatsen helder werden. Het was ons doel, een groot aantal typische uitdagingen en moeilijkheden in één product op te lossen tijdens mobiele werkzaamheden. De onderscheiding van Red Dot bevestigt dat wij een prachtig en goed doordacht product hebben gemaakt.” 

Meer in "Gereedschap en bevestigingstechniek"

Bekijk meer →

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid