Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

‘Ecologische’ betondakpan steeds meer in trek

Door Herman de Haan BMI Nederland (Icopal en Monier)

betonpannen-bmi.png

De betondakpan wint steeds meer aan populariteit, onder meer vanwege het ecologische karakter van dit product. Zo heeft de betondakpan niet alleen een lange levensduur, maar is het ook gemaakt uit herbruikbare grondstoffen en is deze een goed duurzaam alternatief voor de traditionele dakpan.  

Betondakpannen worden gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, zoals zand, cement en water, die makkelijk te verkrijgen zijn. Ook het productieproces is korter bij een betondakpan. Ze worden niet gebakken in de oven dus dit bespaart energie en beperkt de CO2-uitstoot. Verder is een betondakpan vast in vorm, makkelijk en snel te plaatsen en heeft deze een lange levensduur. Vooral in de projectbouw wordt vaak gekozen voor de betondakpan omdat deze eenvoudig is te leggen: dakwerkers kunnen er snel en efficiënt mee werken. Bijkomend voordeel is dat de plaatsingsprijs zo’n 20 procent lager ligt. 

BMI-betondakpan2.jpg
De betondakpan type Innoslate van BMI.

Duurzaam en ecologisch product

BMI is fabrikant van betondakpannen en ziet ook dat het product steeds meer in trek raakt. In de huidige samenleving is het des te belangrijker om voor een duurzaam en ecologisch product te kiezen. De keuze van de projectontwikkelaar valt dan meestal op de Brugse Pan of Horizon van BMI. Ook de Sneldek, de traditionele betondakpan blijft het goed doen.

Tekort aan grondstoffen noopt tot recyclen

De oorlog in Oekraïne en de coronapandemie zorgen momenteel voor een onstabiele periode in de bouwsector. Er is steeds meer vraag naar bepaalde grondstoffen die moeilijk leverbaar zijn. Ook in de dakensector wordt de impact dus gevoeld. Daarbij komen ook nog eens de nieuwe regelgevingen rond CO2-uistoot die volgens BMI voor een grote uitdaging zorgen. Er is een groot tekort aan grondstoffen. De nood om te recyclen en materialen te hergebruiken is dus hoog. BMI is daarom al lange tijd bezig met het verduurzamen van zijn producten, waaronder dus ook de betondakpan.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid