Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Complete emmisieloze asfaltset voor het eerst in actie

Door Herman de Haan Bouwproducten

Emissieloze-asfaltset.jpg

In Nunspeet heeft BAM Infra onlangs voor het eerst een complete emissieloze ‘grote’ materiaalset voor asfalteerwerk ingezet. De set bestaat uit een elektrische wals, elektrische asfaltspreidmachine, elektrische tandemtrilwals, elektrische kleine wals, hybride kleefauto én een elektrische keet. Met deze set kan BAM Infra nu emissieloos asfalteren op snelwegen, provinciale en binnenstedelijke wegen. Het bouwconcern verwacht hiermee op jaarbasis ruim 200.000 kilogram CO₂ en zo’n 250.000 gram stikstofoxide te kunnen besparen.

De elektrische keet, elektrische wals en elektrische asfaltspreidmachine zette BAM al in tijdens eerdere asfalteerwerkzaamheden. Door toevoeging van de elektrische tandemtrilwals, elektrische kleine wals en hybride kleefauto is de emissieloze asfaltset nu compleet. Naast de emissievoordelen, maken de duurzame bouwmachines ook aanzienlijk minder geluid dan de machines op dieselbrandstof.

Tandemtrilwals en kleefauto

Bijzonder in de emissieloze asfaltset zijn de tendemtrilwals en de hybride kleefauto. Samen met New Electric, ontwikkelaar van aandrijflijnen voor elektrische voertuigen, is het BAM gelukt om tot de eerste elektrische versie van de tandemtrilwals (DV 70-NE) in de 8 ton klasse te komen. Ook de hybride kleefauto (Scania PHEV) is als hybride versie de eerste in haar soort. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door een samenwerking van BAM met machinebouwer Burtec.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid