Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Casestudy: nieuw leven voor oude draaideur in circulaire verbouwing

Door Herman de Haan Boon Edam Nederland B.V.

Wrappen-Proces-Tourlock.png

Een beveiligingsdraaideur vormt een scheiding tussen een onbeveiligd en beveiligd gebied en maakt in deze positie veel draaiuren. De entree moet tijdens de gehele levensduur een veilige en betrouwbare toegang vormen voor de gebruikers. Soms is er behoefte aan beveiligingsupgrades of, door een verbouwing bijvoorbeeld, voorkeur voor een andere uitstraling. Vaak kiest men dan voor een compleet nieuwe deur, maar dat is echt niet altijd nodig.

Enige tijd geleden stond een groot hightechbedrijf aan de vooravond van een verbouwing. In het kader van circulair bouwen, wilden zij zoveel mogelijk van het pand hergebruiken en kreeg Boon Edam de vraag of het mogelijk was om een Tourlock beveiligingsdraaideur te demonteren en tijdelijk op te slaan. Deze toegangsdeur diende al 17 jaar als personeelsingang en had al die jaren zijn kwaliteit bewezen. Toen daarna bekend werd dat deze ingang verplaatst moest worden, wilde de klant de gebruikte deur meteen nieuw leven inblazen.

Techniek beveiligingsdraaideur gemoderniseerd

Een mooie uitdaging, want er moest goed onderzocht worden wat de mogelijkheden voor reviseren waren. Om hier een helder beeld van te krijgen, zijn de wensen en behoeftes van de opdrachtgever geïnventariseerd en is er een uitgebreide opname en analyse van de opgeslagen Tourlock draaideur gedaan. Aan de hand daarvan is de techniek in de deur, zoals de sensoren en het besturingssysteem, uitgebreid gemoderniseerd naar de laatste stand der techniek. Op deze manier voldoet de deur weer aan de meest recente normen en richtlijnen.

Wrappen-Tourlock.jpg
Na afloop was de Tourlock beveiligingsdraaideur weer als nieuw.

Wrappen: draaideur weer als nieuw

De beveiligingsdraaideur moest niet alleen ‘onder de kap’ geüpgraded worden. Ook was de klant van mening dat het oorspronkelijke uiterlijk van de draaideur niet meer bij de nieuwe uitstraling van het pand paste. Het wrappen van de constructie bood hiervoor een ideale oplossing. Bij wrappen wordt er een gekleurde folie aangebracht op de deur, waardoor deze er weer splinternieuw uitziet. Nadat de beveiligingsdraaideur door een team van wrapping specialisten in een nieuw jasje was gestoken, kon deze worden geplaatst op de nieuwe plaats in de gevel. Al met al een mooi project, waarbij door hergebruik de Tourlock beveiligingsdraaideur onderdeel is geworden van de ‘circulaire verbouwing’ van een gebouw.

Uitgelichte producten

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan

Bouwproducten maakt gebruik van cookies op haar websites, om uw surfervaring aangenamer te maken.

Privacybeleid