Productlijst

Bouwproducten Bouwproducten

Busch Jaeger introduceert systeem voor ‘eenvoudige opstap’ Smarter Homes

Door Herman de Haan ABB b.v. Busch-Jaeger

buschjaeger-smarthomesysteem.jpg

De markt voor huisautomatisering groeit nog steeds. Werden in de beginjaren van domotica ‘slechts’ de meest primaire taken in huis overgenomen, hebben we nu wereldwijd en zelfs met onze stem toegang tot complete geluidsinstallaties, huishoudelijke apparatuur en meer. Toch bestaat er bij veel mensen twijfel om over te stappen naar een volledig Smart Home-systeem. Want is dit wel het juiste moment? Hoe zit het met het implementeren van nieuwe functionaliteiten? En, wat als behoeften of situaties veranderen? Busch-Jaeger claimt deze bezwaren weg te kunnen nemen en nieuwe mogelijkheden te bieden met zijn onlangs geïntroduceerde Busch-free@home flex Smart Room-besturingssysteem.  

De oplossing van dit nieuwe Smart Room-besturingssysteem zit hem in de inbouwsokkel; met slechts een paar exemplaren zijn namelijk oneindig veel variaties te realiseren. Want niet het relais, maar de afdekking bepaalt de functionaliteit. Zo is letterlijk in een handomdraai elke schakelaar te transformeren tot een slimme schakelaar.

Verschillende voordelen voor de installateur

Ook voor installateurs heeft dat voordelen. Consumenten kunnen eenvoudig kennismaken met de wereld van Smarter Homes en zelfs op een later tijdstip hierop overstappen. Bovendien zorgt een vermindering van de inbouwsokkels voor meer flexibiliteit en kleinere voorraden. Ook onderhoud en advies worden vereenvoudigd door het uniforme assortiment met minder opties. Dankzij toegankelijkheid via de voorkant, is het daarnaast mogelijk bij storingen snel te controleren wat er aan de hand is.

De ruimtebedieningsvariant is eenvoudig te integreren door vlakke installatie. Het systeem kan via Bluetooth verbonden worden met een smartphone of tablet. Instellingen van de diverse flexcomponenten zijn stuk voor stuk via de bijkomende app ‘next’ in te stellen en in realtime te bedienen. De kwalitatief hoogwaardige lijn van Busch-Jaeger is verkrijgbaar in uiteenlopende schakelaardesigns en bestaat uit zes sokkels en diverse sensoren met een timer om verlichting en zonwering automatisch aan te sturen.

Integratie andere merken mogelijk

Het flex-systeem kan – zonder de componenten te vervangen – op elk moment worden uitgebreid. Zo kunnen bewoners door toevoeging van het System Access Point 2.0 eenvoudig verbinding maken met de diverse functies van Busch-free@home-huisbesturing en zo hun Smart Room opwaarderen naar een Smart Home. Zo zijn Busch-Welcome-deurcommunicatie, Philips Hue, Alexa, Google, Sonos, Home Connect, Olisto en vele andere toonaangevende systemen te integreren.

Bij de afbeelding: Het systeem kan verbonden worden via Bluetooth voor besturing via tablet of smartphone.

Interessante content voor Bouwproducten?

Stuur persberichten of andere content naar: redactie@bouwproducten.nl

Herman de Haan